Toimittajien kehitysakatemia ja matka-apurahat 2019 – hakukierrokset auki

Toimittajien kehitysakatemia ja matka-apurahat 2019 – hakukierrokset auki

Ulkoministeriö järjestää vuonna 2019 kymmenennen kerran Kehitysakatemian, joka on kehityskysymysten perehdyttämisohjelma suomalaisille toimittajille. Hakukierrokset auki 19.10.–16.11.2018.

Kehitysakatemian tavoitteena on syventää osallistujien tietoja globaaleista kehityskysymyksistä sekä perehdyttää heidät Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön kokonaisuuteen.

Ohjelmaan valitaan noin 10 toimittajaa, jotka työskentelevät eri medioille. Valinnan tekee ulkoministeriön viestintäosasto. Ohjelman painotuksena ovat kehitysyhteistyön tulokset.

Ohjelma koostuu kolmesta seminaaripäivästä Helsingissä ja noin viikon pituisesta kenttämatkasta. Seminaaripäivät ovat alustavasti 16.1., 30.1. ja 6.3. Kenttämatka tehdään Etiopiaan helmikuussa viikolla 7. Aikatauluihin saattaa tulla vielä muutoksia.

Kurssille valittavilta edellytetään osallistumista ohjelmaan kokonaisuutena. Ohjelman kielinä ovat suomi ja englanti.

Ohjelmaan haetaan täyttämällä hakemus sähköisesti maanantaihin 16. marraskuuta 2018 mennessä.

Kehitysakatemian hakuohjeet (pdf)

Lisätietoja antaa tiedottaja Outi Einola-Head, puh. 040 519 4153, etunimi.sukunimi@formin.fi.

Matka-apurahat toimittajille ja kuvaajille

Ulkoministeriö myöntää vuonna 2019 myös matka-apurahoja toimittajille ja kuvaajille, jotta he voivat tutustua Suomen kehitysyhteistyöhön ja kehityspolitiikan toteutukseen käytännössä. Apurahojen tarkoituksena on parantaa toimittajien edellytyksiä seurata Suomen kehityspolitiikkaa sekä edistää kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön käsittelyä eri tiedotusvälineissä.                               

Matka-apurahaan kuuluu Helsingissä tammikuussa järjestettävä seminaaripäivä Suomen kehityspolitiikasta ja kehitysyhteistyöstä.

Lisätietoja antaa Katri Källbacka, p. 0295 351793, etunimi.sukunimi@formin.fi.