Utvecklingsakademin för journalister 2016

Utrikesministeriet arrangerar Utvecklingsakademin för sjunde gången 2016. Utvecklingsakademin är ett introduktionsprogram i utvecklingsfrågor för finländska journalister.

Syftet med programmet är att fördjupa deltagarnas kunskaper i globala utvecklingsfrågor och introducera dem i Finlands utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete som helhet.

Till programmet antas omkring femton journalister som representerar olika medier. Utrikesministeriets informationsavdelning väljer ut deltagarna.

Programmet består av tre seminariedagar i Helsingfors och av en ungefär en veckas fältresa till Tanzania. Seminariedagarna är den 19 februari, den 9 mars och den 6 april och resan går av stapeln i mars i vecka 11. Det kan ske förändringar i tidtabellen.  

Ett villkor för deltagandet är att man är närvarande under programmets alla delar. Programmet går på finska och engelska.

Utrikesministeriet står för deltagarnas utgifter för resor, logi och visum. De som bor utanför huvudstadsregionen kan vid behov få sina logikostnader ersatta i samband med de hela kursdagarna och för övernattning natten innan resan till Tanzania på ett hotell i närheten av Helsingfors-Vanda flygfält.

Fyll i ansökan(Linkki toiselle web-sivustolle.) elektroniskt senast torsdagen den 26 november 2015.

Närmare information ger informatör Outi Einola-Head, tfn 040 519 4153, fornamn.efternamn@formin.fi.

De senaste nyheterna och bakgrundsfakta om den finländska utvecklingspolitiken och globala utvecklingsfrågor: formin.finland.fi/svenska och kehityslehti.fi.

koulutus