Tiina Vainio, Tino Aalto ja Kirsi Airio ministeri Skinnarin erityisavustajiksi

Tiina Vainio, Tino Aalto ja Kirsi Airio ministeri Skinnarin erityisavustajiksi

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on kutsunut erityisavustajikseen Tino Aallon, Kirsi Airion ja Tiina Vainion. Aalto ja Vainio ovat aloittaneet tehtävissään heinäkuun aikana. Kirsi Airio aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

Tino Aalto toimii taloudellisista ulkosuhteista vastaavana erityisavustajana. Hän siirtyy tehtävään Teknologiateollisuus ry:stä, jossa hän työskenteli toimitusjohtajan neuvonantajana ja innovaatiopolitiikan päällikkönä. Aalto on aikaisemmin työskennellyt asiantuntijatehtävissä muun muassa Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n ja Milttonin riveissä. Aalto on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri (valtio-oppi) Turun yliopistosta.

Kirsi Airion vastuulla erityisavustajana on kehityspolitiikka. Hän työskenteli aiemmin eduskunnassa sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kansainvälisten ja puolustusasioiden asiantuntijana. Hän on myös toiminut muun muassa ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajan avustajana sekä kansanedustajan avustajana. Airio on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri (valtio-oppi) Turun yliopistosta.

Kirsi Airio

Tiina Vainio toimii mediasuhteista ja viestintäasioista vastaavana erityisavustajana. Vainio on työskennellyt aikaisemmin muun muassa viestintäkonsulttina ja konseptisuunnittelijana. Vainio on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiologia) ja filosofian maisteri (journalistiikka). Hän on opiskellut Jyväskylän ja Göteborgin yliopistoissa.

Tiina Vainio
Kuva: Maarit Halonen

Lisätietoja: Tino Aalto +358 50 436 9188, Kirsi Airio +358 50 574 1729 ja Tiina Vainio +358 50 524 6559

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi