Tasavallan presidentti nimitti uusia suurlähettiläitä

Tasavallan presidentti nimitti 6. huhtikuuta uusia suurlähettiläitä. Suurin osa heistä aloittaa 1. syyskuuta 2018.

Pirkko Hämäläinen

Pirkko Hämäläinen jatkaa sisäisten ja ulkoisten palveluiden alivaltiosihteerinä vuoden 2018 loppuun saakka, jonka jälkeen hän siirtyy 1.1.2019 alkaen Suomen suurlähettilääksi Wieniin.

Hämäläinen on toiminut alivaltiosihteerinä vuodesta 2014. Hän on aiemmin työskennellyt suurlähettiläänä Riiassa 2012-2014 ja suurlähettilään sijaisena Tallinnassa ja Reykjavikissa ja muissa tehtävissä suurlähetystössä Wienissä.

Ulkoministeriössä Hämäläinen on toiminut mm. henkilöstöjohtajana sekä Eurooppa-tiedotuksesta vastanneen yksikön päällikkönä. Hämäläinen on tullut ulkoasiainhallinnon palvelukseen vuonna 1989.

Liisa Talonpoika

Ulkoasiainneuvos Liisa Talonpoika on nimitetty Tukholmassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 16.5.2018 alkaen.

Tukholmaan Talonpoika siirtyy Eurooppa-osaston osastopäällikön tehtävästä.

Aikaisemmin hän on työskennellyt Suomen Haagin-edustuston päällikkönä sekä ministeriössä mm. Eurooppa-osastolla apulaisosastopäällikkönä.

Edustustoista hänellä on kokemusta Haagin lisäksi Brysselistä ja Pariisista. Lisäksi hän on työskennellyt valtioneuvoston kanslian EU-sihteeristössä.

Ministeriön palvelukseen Talonpoika on tullut 1990.

Syyskuussa aloittavat uudet suurlähettiläät

Riitta Resch

Ulkoasiainneuvos Riitta Resch on nimitetty Brysselissä olevan suurlähetystön päällikön tehtävään.

Hän siirtyy Brysseliin johtavan asiantuntijan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt kehityspoliittisella sekä poliittisella osastolla.

Vuonna 1982 ulkoministeriössä aloittanut Resch on toiminut aikaisemmin Suomen Kyproksen- sekä Filippiinien-suurlähettiläänä.

Hän on palvellut myös Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa, Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä ja suurlähetystöissä New Delhissä ja Pariisissa.

Ministeriössä Resch on työskennellyt mm. oikeudellisella, kauppapoliittisella ja poliittisella osastolla sekä protokollaosastolla.

Jari Sinkari

Ulkoasiainneuvos Jari Sinkari siirtyy Jakartassa Indonesiassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään Hongkongin edustuston päällikön tehtävästä.

Aikaisemmin hän on työskennellyt viestintä- ja kulttuuriosastolla apulaisosastopäällikkönä sekä mm. Kauppapolitiikka-lehden päätoimittajana.

Hän on työskennellyt myös Amerikan ja Aasian osastolla, kehitysyhteistyöosastolla ja kauppapoliittisella osastolla.

Ulkomaanedustustoissa Sinkari on työskennellyt Hongkongin lisäksi New Yorkin pääkonsulaatissa varapääkonsulina ja Tokion suurlähetystössä.

Sinkari aloitti ulkoministeriössä vuonna 1997.</p>

Johanna Karanko

Ulkoasiainneuvos Johanna Karanko on nimitetty Hongkongissa olevan pääkonsulaatin päällikön tehtävään. Karanko siirtyy Hongkongiin kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikönpäällikön tehtävästä.

Aikaisemmin hän on työskennellyt ministeriössä mm. Eurooppa-osastolla sekä Suomen edustustoissa YK:ssa, Pariisissa, Genevessä ja Caracasissa .

Ulkoministeriöön Karanko on tullut vuonna 1996.

Antti Rytövuori

Ulkoasiainneuvos Antti Rytövuori on nimitetty Riadissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään, jonne Rytövuori siirtyy sisäisen tarkastuksen yksiköstä.

Rytövuori on aloittanut ulkoministeriössä vuonna 1990.

Hän on palvellut edustuston päällikkönä Marokossa sekä edustustoissa Los Angelesin pääkonsulaatissa, Pekingin suurlähetystössä ja kahteen otteeseen Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä.

Ulkoministeriössä hän on työskennellyt mm. henkilöstöyksikön päällikkönä. Rytövuori on toiminut myös Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

Riitta Korpivaara

Ulkoasiainneuvos Riitta Korpivaara siirtyy Riiassa Latviassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään kehittämis- ja työhyvinvointipäällikön tehtävästä.

Aikaisemmin hän on toiminut mm. edustuston päällikkönä Nigeriassa

Suomen edustustoissa Korpivaara on työskennellyt Brysselissä, Alger’ssa, Bukarestissa, Moskovassa sekä varapääkonsulina pääkonsulaateissa New Yorkissa ja Pietarissa.

Ministeriössä hän on työskennellyt oikeudellisella, poliittisella ja kauppapoliittisella osastolla, protokollaosastolla sekä koulutuspäällikkönä.

Korpivaara on aloittanut ulkoministeriön palveluksessa vuonna 1980.

Eija Rotinen

Ulkoasiainneuvos Eija Rotinen on nimitetty Santiago de Chilessä olevan suurlähetystön päälliköksi.

Tällä hetkellä Rotinen työskentelee Amerikan ja Aasian osaston apulaisosastopäällikkönä.

Rotinen on toiminut aikaisemmin Suomen suurlähettiläänä Managuassa ja Suomen yhteystoimiston päällikkönä Ramallahissa.

Hän on palvellut myös Suomen pysyvässä edustustossa YK:ssa New Yorkissa, Suomen Tukholman-, Pretorian- ja Madridin-suurlähetystöissä sekä Suomen pysyvässä edustustossa Etyjissä Wienissä.

Ministeriössä Rotinen on johtanut Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikköä ja työskennellyt eri tehtävissä myös oikeudellisella, poliittisella, kauppapoliittisella osastolla ja kehitysyhteistyöosastolla.

Rotinen on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1987.

Juha Ottman

Ulkoasiainneuvos Juha Ottman aloittaa syyskuussa Varsovassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävässä.

Ottman toimii tällä hetkellä Eurooppa-osaston apulaisosastopäällikkönä.

Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. suurlähettiläänä Zagrebissa sekä Suomen suurlähetystössä Belgradissa ja Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa Brysselissä.

Ulkoministeriössä Ottman on toiminut kauppapoliittisella osastolla ja eri tehtävissä Eurooppa-osastolla.

Ottman aloitti ulkoministeriön palveluksessa vuonna 1996.

Sivuakkreditointi

Zagrebin-suurlähetystön päällikkö, suurlähettiläs Risto Piipponen sivuakkreditoidaan myös Bosnia ja Hertsegovinaan.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413.