Suurlähettiläät Tel Aviviin ja Suomen pysyvään edustustoon Euroopan neuvostossa

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään perjantaina 3. maaliskuuta uudet suurlähettiläät Tel Aviviin ja Suomen pysyvään edustustoon Euroopan neuvostoon Strasbourgissa.

Tel Avivin -suurlähetystö, Israel

Tasavallan presidentti määräsi istunnossaan 3. maaliskuuta ulkoasiainneuvos Nina Nordströmin Suomen Tel Avivin -suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2023 lukien. Nordström siirtyy Tel Avivin -edustustoon Euroopan neuvoston pysyvän edustuston päällikön tehtävästä Strasbourgissa.

Aiempaa kokemusta ulkomaanedustustoista hänellä on Suomen YK-edustustosta New Yorkista vuosilta 2011–2013, Tallinnasta vuosilta 2009–2011, Tukholmasta vuosilta 2004–2007 ja Bukarestista vuosilta 2003–2004. Ulkoministeriössä hän on toiminut muun muassa poliittisen osaston ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä. Ulkoministeriön palvelukseen Nordström on tullut vuonna 1999.

Nordström on väitellyt kansainvälisestä oikeudesta (PhD) European University Institutessa Firenzessä ja suorittanut LL.M. tutkinnon London School of Economicsissa ja valtiotieteen lisensiaatin tutkinnon Åbo Akademissa.

Nina Nordström. Kuva: Veronica Sotomayor

Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa, Ranska

Valtioneuvosto nimitti istunnossaan 2. maaliskuuta lähetystöneuvos Sini Paukkunen-Mykkäsen ulkoasiainneuvoksen virkaan 1. syyskuuta 2023 lukien. Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Sini Paukkunen-Mykkäsen Suomen Euroopan neuvoston pysyvän edustuston päällikön tehtävään Strasbourgiin 1. syyskuuta 2023 lukien. Hän siirtyy Strasbourgiin ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikön päällikön tehtävästä. 

Aiempaa kokemusta ulkomaanedustustoista Paukkunen-Mykkäsellä on Suomen Kairon-edustustosta vuodelta 2010 sekä EU-edustustosta Brysselistä vuosilta 2003–2007. Ulkoministeriössä hänen tehtävänsä ovat liittyneet suunnittelu- ja tutkimustoiminnan (2015–2023) ohella erityisesti ihmisoikeus- ja kehityspolitiikkaan. Ministeriön palvelukseen Paukkunen-Mykkänen on tullut vuonna 2001. 

Koulutukseltaan Paukkunen-Mykkänen on valtiotieteiden tohtori sekä filosofian ja teologian maisteri. 

Sini Paukkunen-Mykkänen. Kuva: Kimmo Räisänen.

Lisätietoja

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 535 0038
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi