Nya ambassadörer till Syrien, Australien och Indien

Republikens president utnämnde på fredagen den 25 februari följande ambassadörer:

Biträdande avdelningschef för juridiska avdelningen Pertti Harvola blir ambassadör i Damaskus, Syrien från den 1 september. Han kom till utrikesministeriet 1968 och har tjänstgjort vid generalkonsulatet i New York, och vid ambassader i Ottawa, Kairo, Haag och Tokyo samt som ambassadör i Brasilien och Nederländerna. I ministeriet har han arbetat vid juridiska avdelningen bland annat som byråchef och biträdande avdelningschef.

Finlands ambassadör i Indien Glen Lindholm blir ambassadör i Canberra, Australien från den 1 oktober. Lindholm kom till utrikesministeriet 1973 och har tjänstgjort vid ambassader i Lusaka, Dar es Salaam och Colombo samt som ambassadör i Nairobi och New Delhi. I ministeriet har han arbetat vid avdelningen för utvecklingssamarbete bland annat som chef för Afrika-, Mellanost- och Asienenheten och som avdelningschef.

Utrikesråd Asko Numminen blir ambassadör i New Delhi från den 1 oktober. Numminen började i utrikesministeriet 1975 och har tjänstgjort vid den permanenta representationen i Geneve, vid ambassaden i London och som generalkonsul i Hongkong samt ambassadör i Brasilien. I ministeriet har han fungerat bland annat som generalsekreterare av delegationen för ekonomiska relationer med utvecklingsländer, chef för byrån för internationella miljöfrågor och numera vid avdelningen för globala ärenden som ansvarande för FN:s toppmöte om informationssamhälle.

Ambassadör Alpo Rusi, som fungerar som ambulerande ambassadör i Bosnia-Herzegovina och Makedonien utnämns ambassadör också i Albanien.