Suurlähettiläät Dakariin, São Pauloon, Varsovaan ja sivuakkreditointi Etelä-Sudaniin

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään keskiviikkona 13. huhtikuuta kolme uutta suurlähettilästä ja yhden akkreditoinnin.

Dakarin-suurlähetystö, Senegal

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Anu Saxénin Suomen Dakarin-suurlähetystön päällikön tehtävään 19.4.2022 alkaen. Saxén siirtyy Senegaliin kehitysevaluoinnin yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2018.

Anu Saxén
Anu Saxén

Aiempaa kokemusta Suomen ulkomaanedustustosta hänellä on Pretoriasta vuosilta 2014–2018.

Ministeriössä hänen työnsä on liittynyt erilaisiin kehitysyhteistyö-, projektinjohto- ja vienninedistämistehtäviin.

Hän on työskennellyt myös Maailmanpankissa vuosina 2007–2011 Euroopan komissiossa 1999–2001. Ulkoministeriön palvelukseen Saxén on tullut vuonna 2001.

Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. Hänellä on myös johtamisen sekä maankäytön suunnittelun erityistutkinnot.

São Paulon -konsulaatti, Brasilia

Tasavallan presidentti määräsi, lähetystöneuvos Kari Puurusen Suomen São Paulon -konsulaatin päällikön tehtävään 1.8.2022 alkaen.

Kari Puurunen
Kari Puurunen

Puurunen siirtyy Brasiliaan ulkoministeriön Pohjois-Amerikan yksiköstä, jossa hänellä on ollut vastuullaan Yhdysvaltojen kaupallistaloudelliset asiat vuodesta 2020.

Ministeriössä hänen työnsä on liittynyt erilaisiin kauppapolitiikan, monenvälisen diplomatian ja kehityspolitiikan tehtäviin.

Muuta edustustokokemusta hänellä on Genevestä, New Yorkista Suomen YK-edustustosta, Maputosta ja Lissabonista. Ulkoministeriön palvelukseen Puurunen on tullut vuonna 1998.

Hänellä on Master of Arts -tutkinto.

Varsovan-suurlähetystö, Puola

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Päivi Laineen Suomen Varsovan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 alkaen. Laine siirtyy Puolaan Suomen Kiovan-suurlähettilään tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2019.

Päivi Laine
Päivi Laine

Tätä ennen hän oli kiertävänä suurlähettiläänä Irakissa vuosina 2016-2019. Muuta edustustokokemusta hänellä on Moskovasta, Varsovasta, Lontoosta ja Riiasta.

Ulkoministeriön palvelukseen Laine on tullut vuonna 1995. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Addis Abeban -suurlähetystö, Etiopia (sivuakkreditointi Etelä-Sudaniin)

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi Addis Abeban -suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Outi Holopaisen sivuakkreditoinnin Etelä-Sudaniin.

Lisätietoja:

Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038