Suurlähettiläs Irakiin, valtuutus Etyjiin ja sivuakkreditointi Vatikaaniin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 9. huhtikuuta määrännyt uuden suurlähettilään Irakiin, valtuutuksen Etyjiin ja sivuakkreditoinnin Vatikaaniin.

Matti Lassila. Kuva: Petri Krook

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Matti Lassilan Suomen Bagdadin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Lassila siirtyy Bagdadiin johtava asiantuntijan tehtävästä, jossa hän on hoitanut energiaulkosuhteita ja ilmastopolitiikkaa yleisten EU-asioiden ja yhteensovittamisen yksikössä vuodesta 2018. Tätä ennen hän oli suurlähettiläänä Beirutissa vuosina 2015-2018 ja Abu Dhabissa vuosina 2007-2011. Muuta edustustokokemusta hänellä on Brysselistä, Prahasta, Genevestä, Teheranista, Dublinista ja Marseillesta. Ulkoministeriön palvelukseen Lassila on tullut vuonna 1987. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Vesa Häkkinen.
Kuva: Kimmo Räisänen

Tasavallan presidentti valtuutti Bagdadin suurlähetystön päällikön, ulkoasiainneuvos Vesa Häkkisen toimimaan Suomen edustajana Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä Wienissä 1.9.2021 lukien.

Lisäksi tasavallan presidentti määräisi Zagrebin suurlähetystön päälliköksi 15.4.2021 lukien määrätyn, suurlähettiläs Kalle Kankaanpään sivuakkreditoinnin Vatikaaniin.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038