Suurlähettiläät Zagrebiin ja Windhoekiin sekä pääkonsuli Pietariin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 26. helmikuuta määrännyt uudet suurlähettiläät ja pääkonsulin.

Kalle Kankaanpää

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kalle Kankaanpään Suomen Zagrebin-suurlähetystön päällikön tehtävään 15.4.2021 lukien. Kankaanpää siirtyy Zagrebiin Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2015. Kankaanpää on työskennellyt ulkoministeriössä aiemmin Venäjän yksikössä sekä alueellisen yhteistyön parissa. Edustustokokemusta hänellä on Vilnan suurlähetystöstä ja EU-edustustosta Brysselissä, jossa hän toimi myös EU:n ulkosuhdehallinnossa kansallisena asiantuntijana. Ulkoministeriön palvelukseen Kankaanpää on tullut vuonna 1998. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

 

Leena Viljanen

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Leena Viljasen Suomen Windhoekin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Viljanen siirtyy Windhoekiin Aasian kehityspankista, jossa hän on työskennellyt johtokunnan varajäsenenä vuodesta 2018. Tätä ennen hän oli yksikönpäällikkönä Eteläisen Aasian yksikössä vuosina 2014–2018. Muuta edustustokokemusta hänellä on Jakartasta ja Nairobista. Ulkoministeriön palvelukseen Viljanen on tullut vuonna 1990. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. 

Sannamaaria Vanamo Kuva: Vilhelm Sjöström

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Sannamaaria Vanamon Suomen Pietarin-pääkonsulaatin päällikön tehtävään 15.4.2021 lukien. Vanamo siirtyy Pietariin ulkoministeriön itäosaston apulaisosastopäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien. Tätä ennen hän oli yksikönpäällikkönä asevalvonnan yksikössä vuosina 2014–2017. Edustustokokemusta hänellä on Washingtonista, Brysselistä ja Moskovasta. Ulkoministeriön palvelukseen Vanamo on tullut vuonna 2000. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

 

 

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.