Suurlähettiläät Kairoon ja Kabuliin sekä sivuakkreditointi

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 12. maaliskuuta määrännyt uudet suurlähettiläät ja sivuakkreditoinnin.

Pekka Kosonen

 Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pekka Kososen Suomen Kairon-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Kosonen siirtyy Kairoon Kabulin suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuosina 2019-2021. Hän on aikaisemmin työskennellyt UM:n oikeuspalvelussa yksikönpäällikön sijaisena ja tiiminvetäjänä vastaten pakotteista vuosina 2015-2019. Muuta edustustokokemusta hänellä on Pariisista, Brysselistä ja Luxemburgista. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

 

 

 

Heli Kanerva

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Heli Kanervan Suomen Kabulin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Kanerva on viimeksi toiminut ulkoministeriön erityistehtävissä. Hänellä on aiempaa kokemusta ulkomaanedustuksesta Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa ja Tallinnan suurlähetystössä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Pretorian suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Anne Lammilan Botswanaan.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038