Suurlähettiläät Kairoon ja Kabuliin sekä sivuakkreditointi

Suurlähettiläät Kairoon ja Kabuliin sekä sivuakkreditointi

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 12. maaliskuuta määrännyt uudet suurlähettiläät ja sivuakkreditoinnin.

Pekka Kosonen

 Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pekka Kososen Suomen Kairon-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Kosonen siirtyy Kairoon Kabulin suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuosina 2019-2021. Hän on aikaisemmin työskennellyt UM:n oikeuspalvelussa yksikönpäällikön sijaisena ja tiiminvetäjänä vastaten pakotteista vuosina 2015-2019. Muuta edustustokokemusta hänellä on Pariisista, Brysselistä ja Luxemburgista. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

 

 

 

Heli Kanerva

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Heli Kanervan Suomen Kabulin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Kanerva on viimeksi toiminut ulkoministeriön erityistehtävissä. Hänellä on aiempaa kokemusta ulkomaanedustuksesta Suomen pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa ja Tallinnan suurlähetystössä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Pretorian suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Anne Lammilan Botswanaan.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038