Suurlähettiläät Berniin, Hanoihin, Nairobiin ja Teheraniin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 12. helmikuuta määrännyt uudet suurlähettiläät Berniin, Hanoihin, Nairobiin ja Teheraniin.

Valtteri Hirvonen. Kuva: Petri Krook 

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Valtteri Hirvosen Suomen Bernin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Hän siirtyy Berniin ulkoministeriön työhyvinvointipäällikön tehtävästä, jossa hän on palvellut vuosina 2018–2021. Tätä ennen hän oli suurlähettiläänä Reykjavikissa vuosina 2014–2018. Muuta edustustokokemusta hänellä on Canberrasta, Mexicosta, Varsovasta, Tokiosta ja Pjongjangista. Ulkoministeriön palvelukseen Hirvonen on tullut vuonna 1988. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Keijo Norvanto. 
Kuva: Petri Krook

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Keijo Norvannon Suomen Hanoin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Norvanto siirtyy Hanoihin Teheranin-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2017 alkaen. Tätä ennen hän oli apulaisosastopäällikkönä viestintäosastolla vuosina 2014–2017. Muuta edustustokokemusta hänellä on New Delhistä, Lontoosta ja Riadista. Ulkoministeriön palvelukseen Norvanto on tullut vuonna 1997. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Pirkka Tapiola.


Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pirkka Tapiolan Suomen Nairobin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Tapiola siirtyy Nairobiin Bangkokista, Thaimaasta, missä hän on ollut vuodesta 2017 alkaen Euroopan unionin suurlähettiläänä. Hän on aiemmin toiminut EU:n suurlähettiläänä Moldovan tasavallassa sekä Brysselissä mm. EU:n silloisen korkean edustajan Javier Solanan neuvonantajana vuosina 2004–2009. Ulkoministeriössä Tapiolalla on edustustokokemusta Bangkokista ja Kiovasta. Hän on toiminut myös Riiassa, Latviassa, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön palveluksessa. Ulkoministeriön palvelukseen Tapiola on tullut vuonna 1994. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Kari Kahiluoto.
Kuva: Petri Krook

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kari Kahiluodon Suomen Teheranin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien. Kahiluoto siirtyy Teheraniin Hanoin-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuosina 2017–2021. Tätä ennen hän työskenteli Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkönä vuosina 2014–2017. Kahiluoto toimi Suomen Syyrian-suurlähettiläänä vuosina 2013–2014, jolloin Suomen Syyrian-edustusto toimi väliaikaisesti Beirutissa. Muuta edustustokokemusta hänellä on Genevestä aseidenriisuntasuurlähettiläänä, Brysselistä Suomen NATO-edustustosta ja Pekingistä. Ulkoministeriön palvelukseen Kahiluoto on tullut vuonna 1986. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

 

Lisätietoja: lähetystöneuvos Saija Nurminen, puh. 029 535 0202. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.