Suomen kehityspolitiikka sai kiitosta OECD:lta

Suomi on edennyt hyvin kehityspolitiikkansa täsmentämisessä, todetaan OECD:n tuoreessa välitarkastelussa. Järjestön mukaan Suomi osoittaa, että pienikin maa voi olla isossa roolissa kehityspolitiikassa. 

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD kiittelee Suomea kehityspolitiikan täsmentämisestä.  Suomi on edistynyt erityisesti ihmisoikeuksien huomioimisessa ja kehittänyt politiikka-alojen johdonmukaisuutta kehitystulosten parantamiseksi.

"Suomi on edistynyt hyvin kaikkien vertaisarvioinnin suositusten toteuttamisessa, esimerkkinä yhteistyö kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin kanssa sekä vaikuttaminen YK järjestöissä ja rahoituslaitoksissa. Suomi on tehostanut kehityspoliittisen ohjelmansa toimeenpanoa ja kirkastanut sen keskeisiä tavoitteita", välitarkastelussa todetaan.

OECD pitää merkittävänä, että Suomella pienenä maana on ollut kansainvälisesti johtava rooli kehitysrahoituksen uudistamisessa, hauraiden valtioiden puolustamisessa sekä eri politiikan alojen välisen yhteistyön parantamisessa.

Arvioinnissa kannustetaan Suomea jatkamaan ponnisteluja kehitysyhteistyön keskittämisessä etenkin, kun kehitysyhteistyöhön käytettävät varat vähenevät. OECD myös peräänkuuluttaa jatkuvuutta ja eri politiikkojen johdonmukaisuutta tulevan hallituksen kehityspoliittisessa ohjelmassa.

Välitarkastelu on osa OECD:n säännöllistä arviointitoimintaa. Siinä seurattiin, miten Suomi on toteuttanut vuonna 2012 tehdyn varsinaisen vertaisarvion suosituksia.

Välitarkastelu perustui Suomen raportointiin suositusten toimeenpanosta, kehityspolitiikkaa ohjaaviin linjauksiin sekä arviointiryhmän syyskuussa tekemään vierailuun. Vierailun aikana OECD:n edustajat tapasivat virkamiehiä ja eri järjestöjen sekä kehityspoliittisen toimikunnan edustajia.

Lue muualta verkosta:
• Suomen kehityspolitiikasta tehty vertaisarvio ja tuore väliaikaistarkastelu OECD:n sivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (englanniksi)

OECD