Suomella johtorooli YK-kampanjassa – tervetuloa keskusteluun teknologiasta ja innovaatioista tasa-arvon tukena

Suomella johtorooli YK-kampanjassa – tervetuloa keskusteluun teknologiasta ja innovaatioista tasa-arvon tukena

Ulkoministeriö järjestää 24.11. kaikille avoimen webinaarin tasa-arvosta, teknologiasta ja innovaatioista. Näitä teemoja edistetään Suomen johdolla kansainvälisessä Generation Equality -kampanjassa.

Ulkoministeriön ja Generation Equality logot

Kuinka teknologiaa ja innovaatioita tulisi hyödyntää sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi? Miten taata kaikille tasavertaiset osallistumismahdollisuudet tulevaisuuden tietoyhteiskunnissa, ja millaisia haasteita on näköpiirissä? Miksi tasa-arvoisten teknologioiden ja innovaatioiden puolesta on syytä ponnistella – ja kuinka yrityksemme ja yhteiskuntamme hyötyvät yhdenvertaisesta teknologiasektorista?

Näihin ja muihin aihepiiriä koskeviin kysymyksiin etsitään vastauksia tiistaina 24.11. klo 14-16 kaikille avoimessa webinaarissa, joka käynnistää keskustelun Suomen työstä Generation Equality -kampanjan edistämiseksi.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin koordinoima suurkampanja tuo yhteen valtioita, yrityksiä, YK-järjestöjä, kansalaisyhteiskuntaa, säätiöitä ja nuorten edustajia. Tavoitteena on vauhdittaa erityisesti niitä sukupuolten tasa-arvoon liittyviä tavoitteita, joiden osalta globaali kehitys on viime vuosikymmeninä ollut hidasta. Kampanjan yhteyteen on perustettu kuusi eri teemoihin keskittyvää toimintakoalitiota, joista Suomi on valittu johtajistoon "Teknologia, innovaatiot ja sukupuolten tasa-arvo" -ryhmässä.

Tilaisuus alkaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin videotervehdyksellä. Webinaarin pääpuhuja, Googlen tuotemarkkinointipäällikkö Yacine Samb kertoo sukupuolten tasa-arvosta teknologia-alalla. Paneelikeskustelussa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Eva Biaudet, pääomasijoitusyhtiö YES VC:n perustajajäsen Jyri Engeström, YK:n nuorisodelegaatti Yuri Birjulin sekä kehittämisyhtiö BusinessWiz:n toimitusjohtaja Priyanka Banerjee keskustelevat teknologian ja innovaatioiden merkityksestä tasa-arvoisten yhteiskuntien kehittämisessä.

Paneelikeskustelua ohjaa työelämän monimuotoisuutta edistävän Inklusiiv-yhteisön perustaja, pohjoismaiden merkittävimpien teknologiavaikuttajien joukkoon kuuluva Katja Toropainen.

Kestävä muutos tehdään yhdessä – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tapahtumaan alla olevan linkin kautta viimeistään 20. marraskuuta:

Rekisteröityminen

Osallistumislinkki sekä lopullinen ohjelma toimitetaan kaikille ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuma on englanninkielinen.