Suomalaiset yritykset kiinnostivat Uzbekistanin vienninedistämisfoorumeilla

Suomen Keski-Aasian kiertävän suurlähettilään Niklas Lindqvistin asemamaamatkan yhteydessä järjestettiin vienninedistämismatka Uzbekistaniin 25.2.–2.3.2018. Suomen delegaatio koostui Finnish Water Forumin jäsenistä sekä noin kymmenestä vesi- ja cleantech-alan yrityksestä. Uzbekistanin avautumisen ja maassa tapahtuvien suurten ja nopeiden uudistusten seurauksena maa on nyt aiempaa avoimempi kansainvälisille yhteyksille.

KSL Lindqvist paikallisen TV-kanavan haastateltavana Aquatherm-messuilla. Kuva: Irina Ambrosin


Matkan päätapahtumana oli Finnpartnershipin "Doing Business with Finland" (DBF)  -seminaari sekä Aquatherm Uzbekistan 2018 -messut, jossa Suomen delegaatiolla oli oma standi.

Suomalaiset yritykset saivat messuilla paljon kiinnostusta osakseen ja Finnish Water Forum palkittiin tapahtumassa parhaan uuden tulokkaan palkinnolla.

Messut ja seminaari poikivat suomalaisfirmoille myös uusia asiakkuuksia osoittaen, että suomalaiselle osaamiselle löytyy Uzbekistanissa kysyntää.

Yhteensä Doing Business with Finland -seminaariin osallistui noin 60 uzbekistanilaista vesi- ja cleantech-alan yritystä ja päättäjää. Lue lisää tapahtumasta ja Uzbekistanin investointi-ilmapiiristä Finnpartnershipin sivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

kauppa
vesi
vientiyritykset