Suomalaiset lahjoittaneet yli 10 miljoonaa euroa Aasian katastrofin uhreille

Suomalaiset ovat lahjoittaneet Suomen Punaisen Ristin keräykseen Aasian maanjäristyksen ja hyökyaaltojen uhreille maanantaihin 3. tammikuuta mennessä 8,6 miljoonaa euroa.

Myös Kirkon Ulkomaanavulle oli kertynyt maanantaihin mennessä lahjoituksia 1,1 miljoonaa euroa, mihin eivät vielä sisälly uuden vuoden ensimmäisen viikonvaihteen yhteydessä kerätyt kolehdit. Niiden laskeminen vie pari viikkoa, Kirkon Ulkomaanavusta kerrottiin.

Monet seurakunnat ovat suunnitelleet avustavansa katastrofin uhreja Kirkon Ulkomaanavun kautta. Avustuksesta ovat jo päättäneet Espoo ja Lahti.

Loppiaisena Helsingin Tuomiokirkossa järjestettävän muistokonsertin kolehti kerätään niin ikään Aasian katastrofin uhrien auttamiseksi.

Suomen Unicef kerää apua erityisesti katastrofialueen lapsille. Keskiviikkoon mennessä lahjoituksia oli kertynyt ainakin 750 000 euroa.

Pelastakaa Lasten Lasten hätäavun rahastoon oli maanantaihin mennessä kertynyt 150 000 euroa, mikä ei sisältänyt vielä puhelinlahjoituksia.

Fida International oli saanut vuoden loppuun mennessä kerätyksi yli 80 000 euroa ja arvioi summan kohoavan lähipäivinä 100 000 euroon.