Riikka Laatu ambassadör i Yangon

Vid föredragningen onsdagen den 24 maj förordnade republikens president utrikesrådet Riikka Laatu till uppdraget som chef för Finlands ambassad i Yangon från och med den 1 september 2017.

Riikka Laatu övergår till Yangon från uppdraget som biträdande avdelningschef vid utrikesministeriets utvecklingspolitiska avdelning, som hon innehaft sedan 2013.

Laatu har tjänstgjort vid utrikesministeriet i flera olika uppgifter vid den utvecklingspolitiska avdelningen och avdelningen för Afrika och Mellanöstern. I utrikesrepresentationen har hon arbetat vid ambassaderna i Dar es-Salaam och Rom. Hon har också tjänstgjort utomlands som biträdande sakkunnig vid den internationella arbetsorganisationen ILO i Filippinerna och Fiji. Laatu har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 1985. Hon är filosofie magister med geografi som huvudämne.

Laadus utnämning upphäver från och med samma dag sidoackrediteringen i Myanmar för chefen för ambassaden i Bangkok Satu Suikkari-Kleven.

Den Helsingforsbaserade ambulerande ambassadören Jukka Pietikäinen har befullmäktigats att representera Finland också i Antigua och Barbuda.