Pietarin pääkonsulaattia aletaan rakentaa

Venäjän ulkoministeriö myönsi 3. maaliskuuta diplomaattistatuksen Suomen Pietarin pääkonsulaatin tontille osoitteessa Preobrazhenskaja 4. Pietarissa. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi tänään ulkoasiainministeriön esityksestä hankkeen uuden kustannusarvion hyväksymistä ja rakennustyön aloittamista. Ulkoasiainministeriö teki puollon saatuaan päätöksen työn aloittamisesta välittömästi.

Tontin pinta-ala on 2 400 m2 ja hyötyala 4 648 m2. Hankkeen kustannusarvio, jota lupaviiveistä johtuen jouduttiin hieman nostamaan, on 17,9 miljoonaa euroa. Rakentaja on Skanska East Europe Oy. Hankkeen sopimuksen mukainen valmistumisajankohta on 15. kesäkuuta 2004.

Uusi rakennus tulee parantamaan huomattavasti edustuston toimintaedellytyksiä ja venäläisasiakkaiden palvelutasoa. Kyseessä on myös yksi näkyvä Suomen valtion huomionosoitus 300 vuotta täyttävälle Pietarin kaupungille.

Rakennuksen on suunnitellut työyhteenliittymä Siren Arkkitehdit Oy ja Eagle Group International Oy.

Lisätietoja: UM/kiinteistöjohtaja Mikko Paaso, puh. +358 9 16055910 ja Pietarin PKL/lähetystöneuvos Juha Virtanen, puh. +7-812 9048 821.







Venäjä