Nuoret, rauha ja turvallisuus tänään -seminaari

Allianssi ja ulkoministeriö järjestävät keskustelutilaisuuden YK:n nuoria, rauhaa ja turvallisuutta koskevan päätöslauselman vuosipäivänä 8. joulukuuta.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi 9.12.2015 päätöslauselman 2250 - Nuoret, rauha ja turvallisuus, joka korostaa nuorten merkitystä positiivisina toimijoina yhteiskunnassa.

Päätöslauselman keskeinen tavoite on tuoda nuoret mukaan päätöksentekoon kaikilla yhteiskunnan tasoilla, ja edistää nuorten osallisuutta esimerkiksi rauhanprosesseissa. Päätöslauselma onkin yksi tapa vastata radikalisoitumisen haasteeseen aikakautena, jolloin nuoria on maailmassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja syrjäytyminen sekä nuorisotyöttömyys ovat vakavia uhkia.

Mitä Suomessa tapahtuu päätöslauselman toimeenpanon suhteen? Mitä järjestöt ja valtiolliset toimijat voivat tehdä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla päätöslauselman tavoitteiden edistämiseksi?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta Allianssin ja ulkoministeriön yhteistyössä järjestämään seminaaritilaisuuteen 8. joulukuuta, ja juhlistamaan samalla päätöslauselman vuosipäivää.

Tapahtuma järjestetään 8.12.2017 klo 13-15.30 ulkoministeriön Ritarikatusalissa, osoitteessa Laivastokatu 22, Helsinki. Sisäänkäynti A-talon pääovesta. Saapumisohjeet: http://formin.finland.fi/visitguide/fin/generalmap.htm

Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään tiistaina 5.12.2017 osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Paatoslauselman_2250_vuosipaivaseminaari_5942/fi(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Alustava ohjelma

  • Avajaissanat
  • Alivaltiosihteeri Anne Sipiläinen, ulkoministeriö
  • Tutkija Kari Paasonen, SaferGlobe, Peace and Security Think Tank
  • Kansanedustaja Jutta Urpilainen, ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja
  • Nuoriso- ja rauhanjärjestöt kertovat käytännön esimerkkien avulla, miten 2250 –päätöslauselma ja sen periaatteet toteutuvat heidän toiminnassaan
  • Paneelikeskustelu ja kysymyksiä yleisöltä
  • Kahvitarjoilu

Lisätietoja antaa Noora Löfström (Allianssi): +358 44 416 5264 / noora.lofstrom@alli.fi

ihmisoikeudet