Troligtvis inga finländska offer i terrorattacken i Nice

Utrikesministeriet och Finlands ambassad i Paris aktiverade sin krisorganisation natten till fredag genast efter att man fått uppgifter om terrorattacken.

Utrikesministeriet har hittills inga uppgifter om att det skulle finnas finländare bland offren. Alla finländare vars anhöriga har kontaktat utrikesministeriet har kunnat nås.

Finlands ambassad i Paris informerar om händelserna särskilt på sin Facebooksida(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Utrikesministeriets resemeddelande om Frankrike har uppdaterats. I resemeddelandet uppmanar man alla som reser till Frankrike att iaktta normal försiktighet. Frankrike upprätthåller högsta beredskapsnivå på grund av terrorhotet. President Hollande har meddelat att det rådande undantagstillståndet ytterligare kommer att förlängas med tre månader.

Utrikesministeriet rekommenderar att alla som reser utomlands gör en reseanmälan(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) så att de kan kontaktas vid en eventuell krissituation.

Vi uppmanar finländare som vistas i Nice och på solkusten att kontakta sina anhöriga i Finland, följa medierna och iaktta myndigheternas instruktioner.

turvallisuus