Nimitysuutisia: apulaisosastopäällikkö ja kaksi suurlähettilästä

Torstaina 22. kesäkuuta valtioneuvosto määräsi uuden apulaisosastopäällikön poliittiselle osastolle ja tasavallan presidentti määräsi suurlähettiläät Buenos Airesiin ja Dar es Salaamiin.

Apulaisosastopäällikkö poliittiselle osastolle

Erik Lundberg. Kuva: Petri Krook.

Valtioneuvosto määräsi uuden apulaisosastopäällikön keskiviikkona 22. kesäkuuta.

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Erik Lundbergin ulkoministeriön poliittisen osaston apulaisosastopäällikön tehtävään määräajaksi 1.7.2022-31.7.2023.

Lundberg siirtyy apulaisosastopäälliköksi YK- ja yleisten globaaliasioiden yksiköstä, jossa hän on ollut johtavana asiantuntijana vuodesta 2021. Tätä ennen hän oli suurlähettiläänä Nairobissa vuosina 2018-2021 ja Oslossa vuosina 2014-2018. Ennen näitä edustuston päällikön tehtäviä hän työskenteli ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä 2011-2014. Muuta edustustokokemusta hänellä on Suomen YK-edustustosta New Yorkista, Strasbourgista, Ottawasta ja Damaskoksesta.

Ulkoministeriön palvelukseen Lundberg on tullut vuonna 1995. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Suurlähettiläät Buenos Airesiin ja Dar es Salaamiin

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään keskiviikkona 22. kesäkuuta kaksi uutta suurlähettilästä.

Nicola Lindertz.
Kuva:  Artisan Photography.

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Nicola Lindertzin Suomen Buenos Airesin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Lindertz siirtyy Argentiinaan Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2019. Tätä ennen hän toimi eduskunnassa puhemiehen kansainvälisten asioiden avustajana. Lindertz työskenteli Pariisin edustustossa EU-asioiden ja vienninedistämisen parissa vuosina 2015-2018. Muuta edustustokokemusta hänellä on Tokiosta ja Los Angelesista. Ulkoministeriön palvelukseen Lindertz on tullut vuonna 1996. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri.

 

 

 

Theresa Zitting. 

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Theresa Zittingin Suomen-Dar es Salaamin suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien. Zitting siirtyy Tansaniaan Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2018. Tätä ennen hän oli tiiminvetäjänä turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikössä 2015-2018. Suomen YK-edustustossa New Yorkissa Zitting työskenteli vuosina 2012-2015. Muuta edustustokokemusta hänellä on Nairobista, Haagista ja Kairosta. Ulkoministeriön palvelukseen Zitting on tullut vuonna 1997. Hänellä on Master of Arts in European Economic Studies –tutkinto ja hän on myös valtiotieteen maisteri.

Lisätietoja

  • Lähetystöneuvos Nurminen Saija, puh. 0295 350 202
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi