Ministeri Virolaisen YK-tapahtuman teemana ilmastonmuutokseen sopeutuminen

Ministeri Virolaisen YK-tapahtuman teemana ilmastonmuutokseen sopeutuminen

Suomen sivutapahtumassa tarkastellaan ilmastonmuutokseen sopeutumista ja luonnonvarojen kestävää käyttöä naisten näkökulmasta. Tilaisuudessa puhuu muun muassa useita keskeisiä YK-järjestöjen johtajia sekä presidentti Tarja Halonen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen emännöi YK:n yleiskokouksen yhteydessä tapahtuman, jossa tarkastellaan ilmastonmuutokseen sopeutumista ja luonnonvarojen kestävää käyttöä erityisesti naisten näkökulmasta. Adapting to Climate Change -tapahtuma järjestetään 27. syyskuuta yhteistyössä Tansanian, Costa Rican, UN Womenin, YK:n aavikoitumissopimuksen (UNCCD) ja Vihreän ilmastorahaston (GCF) kanssa.

Vuorovaikutteisessa tapahtumassa keskustellaan siitä, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa sukupuolten väliseen tasa-arvoon sekä rauhaan ja turvallisuuteen. Tilaisuudessa tarkastellaan, miksi naisten osallistuminen päätöksentekoon ympäristö- ja ilmastokysymyksissä on keskeistä, ja kuinka naisten osallistuminen voi parantaa naisten voimaantumista ja sukupuolten välistä tasa-arvoa yleisesti. Lisäksi keskustelua herätellään  maan ja metsien kestämättömän käytön yhteydestä ilmastonmuutokseen sekä paikallisiin ja kansainvälisiin konflikteihin.

Tilaisuuteen odotetaan noin 150 osallistujaa eri maiden hallituksista sekä kansainvälisistä organisaatioista, järjestöistä, yrityksistä ja tutkimuslaitoksista. Ministeri Virolaisen lisäksi tapahtumassa puhuvat UNCCD:n pääsihteeri Monique Barbut, Maailman ilmatieteen laitoksen (WMO) pääjohtaja Petteri Taalas, UN Womenin varapääjohtaja Åsa Regnér, GCF:n va. pääsihteeri Javier Manzanares ja Metsäntutkimuksen maailmanjärjestön (IUFRO) edustaja Gun Lidestav. Loppupuheenvuoron pitää UNCCD:n lähettiläs, presidentti Tarja Halonen.

Lisätietoja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin ohjelmasta: yksikönpäällikkö Pasi Pöysäri, puh +358 50 309 8202, ja ministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto puh. +358 40 352 0463.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi