Mikko Kinnusesta Etyjin puheenjohtajan erityisedustaja Ukrainaan sekä kolmikantatyöryhmään

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) puheenjohtajana tämä vuonna toimiva Ruotsin ulkoministeri Ann Linde on nimittänyt suurlähettiläs Mikko Kinnusen Etyjin puheenjohtajan erityisedustajaksi Ukrainaan ja kolmikantaiseen kontaktiryhmään (Special Representative of the OSCE Chairperson-in-Office in Ukraine and in the Trilateral Contact Group). Kinnunen aloittaa tehtävässä 1. elokuuta.

Mikko Kinnunen. Kuva: Petri Krook.

Kolmikantatyöryhmä on vuonna 2014 perustettu pysyvä neuvotteluprosessi, jonka tavoitteena on tukea Itä-Ukrainan konfliktin ratkaisua. Kolmikantaryhmällä on neljä alatyöryhmää, joiden teemoina ovat turvallisuus-, poliittiset, taloudelliset sekä humanitaariset kysymykset.

Mikko Kinnunen työskentelee tällä hetkellä ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkönä. Hän on työskennellyt ministeriössä vuodesta 1996 ja toiminut muun muassa turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkönä sekä Suomen ensimmäisenä hybridiuhkien torjunnasta vastaavana suurlähettiläänä. Kinnunen toimi suurlähettiläänä Kazakstanissa ja Kirgisiassa vuosina 2009-2013. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen suurlähetystöissä Moskovassa ja Washingtonissa sekä YK-edustustossa New Yorkissa.

Kinnunen seuraa Etyj-tehtävässä sveitsiläistä suurlähettilästä Heidi Grauta.

Lisätietoja:

Tove Wennergren, tiedottaja, Ruotsin Etyj-puheenjohtajakauden 2021 työryhmä, +46 (0) 8 405 41 61
suurlähettiläs Mikko Kinnunen +358 295 351 820