Resor till Karibien

Resenärer uppmanas kontrollera det aktuella läget på resmålet via researrangören eller lokala källor, t.ex. hotell. Utrikesministeriet rekommenderar att alla som reser gör en reseanmälan på adressen reseanmalan.fi,(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) för att utrikesministeriet ska kunna kontakta finländare som befinner sig i området, om säkerhetsläget kräver det.

Hösten 2017 har flera orkaner orsakat förödelse på de karibiska öarna. En del av öarna har drabbats av omfattande skador, och återuppbyggnaden kommer ställvis att ta flera år. Orkansäsongen fortsätter, vilket innebär att nya skador inte kan uteslutas.

Utrikesministeriet ger inte ut specifika resemeddelanden om alla de karibiska öarna, utan uppmanar researrangörer och resenärer att också följa de andra nordiska ländernas reseinformation.

Utrikesministeriet publicerar resemeddelanden om knappt 160 länder. Meddelanden ges inte om sådana länder där Finland inte har realistiska möjligheter att få aktuell information om det lokala säkerhetsläget.