Marjaana Sall blir EU:s ambassadör på Mauritius

EU:s höga representant Federica Mogherini har utnämnt Marjaana Sall till EU:s ambassadör på Mauritius. Perioden är fyraårig och inleds i början av september.

De senaste fyra åren har Sall tjänstgjort inom EU:s Kenya-delegation, varav de senaste månaderna som Chargé d'Affaires för ambassaden i Kenya.

Sall har tidigare bland annat arbetat vid Finlands FN-representation i New York samt som andre tjänsteman vid Finlands ambassader i Indonesien och Sydafrika. Sall inledde sin tjänstgöring vid utrikesministeriet 1997.

Chefen för EU-representationen på Mauritius ansvarar också för EU:s relationer med Seychellerna och Komorerna samt för EU:s samarbete med IOC (Indian Ocean Commission).

"Ett central mål för mig är att främja politiskt och ekonomiskt samarbete mellan EU och ifrågavarande länder i nationella, regionala och globala frågor. Främjandet av sjöfartssäkerhet på Indiska oceanen och klimatförändringen är exempel på frågor där vi kan agera gemensamt", säger Sall.

Marjaana Sall är den första finländska kvinnan som valts till EU:s ambassadör.

För mera information: Marjaana Sall, tfn +254 722 685 365, Marjaana.SALL@eeas.europa.eu och understatssekreterare Pirkko Hämäläinen, tfn 0295 351 429.

EU