Maailman vesiviikkojen Innovaatiot ja geopolitiikka -sarjaan haetaan puheenvuoroja

Maailman vesiviikoilla Tukholmassa järjestettävään Innovaatiot ja geopolitiikka -seminaarisarjaan haetaan puheenvuoroja ja esityksiä tutkijoilta ja muilta asiantuntijoilta. Maailman vesiviikot järjestetään 20.-24.8. ja seminaariesitysten puheenvuorojen hakuaika on käynnissä 17.2. asti.

Kuva: Riitta Supperi

Innovaatiot ja geopolitiikka -seminaarisarjan järjestävät ulkoministeriö, Finnish Water Forum, Tukholman kansainvälinen vesi-instituutti SIWI, Kansainvälinen kriisiryhmä ICG ja Yhdysvaltojen rauhaninstituutti USIP.

Eri alojen asiantuntijoilla on mahdollisuus ehdottaa puheenvuoroja ja esityksiä osaksi seminaarisarjaa. Ehdotuksia seminaariesityksistä on mahdollista toimittaa tapahtuman sivuilla 17.2.2023 saakka. 

Seminaarisarjan tarkoituksena on herättää keskustelua mm. teknologisten innovaatioiden luomista haasteista ja mahdollisuuksista osana ennakoivaa rauhanvälitystä ja konfliktien ehkäisyä.

Suomi ensimmäistä kertaa vesiviikkojen kanssajärjestäjänä 

Vesiviikkojen teemana on tänä vuonna Muutoksen siemenet: Innovatiivisia ratkaisuja vesifiksuun maailmaan (Seeds of Change: Innovative Solutions for a Water-Wise World).

Seminaarisarjat ovat osa Maailman vesiviikon virallista ohjelmaa ja ne tarjoavat tutkijoille ja muille asiantuntijoille erinomaisen mahdollisuuden esitellä alan tuoretta tutkimusta ja innovatiivisia projekteja kansainväliselle vesi- ja kehitysyhteisölle.

Seminaarien lisäksi puheenvuoroja ja esityksiä on mahdollisuus ehdottaa osaksi konferenssin ohjelmaa esimerkiksi työpajojen tai erilaisten virtuaalitapahtumien muodossa.

Maailman vesiviikko on globaaleihin vesikysymyksiin keskittyvä kansainvälinen konferenssi, joka on järjestetty Tukholmassa vuodesta 1991 lähtien.

Konferenssi kokoaa yhteen tutkijoita, valtiollisia toimijoita, rahoituslaitoksia, kansalaisjärjestöjä ja yksityisen sektorin toimijoita etsimään yhdessä ratkaisuja vesiviisaamman tulevaisuuden rakentamiseksi.

Vesiviikoilla käsitellään alan tuoreinta tutkimusta ja uusimpia innovaatioita sekä vesialan linkityksiä muun muassa ruokaturvallisuuteen, terveyteen, teknologiaan, luonnon monimuotoisuuteen ja ilmastonmuutokseen.

Suomi on pitkään osallistunut konferenssiin aktiivisesti. Tänä vuonna ulkoministeriö ja Finnish Water Forum toimivat ensimmäistä kertaa myös konferenssin virallisen seminaariosuuden kanssajärjestäjinä.

Lisätietoja