Liikematkustaminen korona-aikana: ajankohtaista tietoa maahantulorajoituksista edustustojen verkkosivuilla

Pandemia-aikana Suomen edustustot maailmalla päivittävät nettisivuilleen tietoa eri maiden maahantulosäännöksistä välttämättömän liikematkustamisen tueksi. Eri maiden säännöt muuttuvat nopeasti, ja ulkoministeriö kehottaa liikematkustajia tarkistamaan aina myös kohdemaan viranomaisten sivut, sekä harkitsemaan matkan tarpeellisuuden ja toimimaan vastuullisesti.

matkustaja ja perässä vedettävä matkalaukku lentoasemalla
Kuva: Pixabay

Ulkomaankaupan turvaaminen on yksi ulkoministeriön tärkeimpiä tehtäviä ja sen toimintaedellytysten ylläpitäminen on tärkeää myös koronapandemian aikana.

Liikematkustaminen on osittain välttämätöntä myös korona-aikaan. Eri maiden rajoitukset, maahantulon edellytykset sekä asiakirjakirjavaatimukset muuttuvat nopeasti. Ulkoministeriö ei voi vaikuttaa muiden maiden viranomaisten rajoituksiin.

Suomen ulkomaanedustustot päivittävät säännöllisesti uutisia asemamaidensa koronavirustilanteesta, rajoituksista ja maahantulosäännöksistä. Koronauutiset löytyvät edustustojen verkkosivujen ajankohtaista-osion alta. Edustustojen verkkosivuille pääset finlandabroad.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)-osoitteesta. Ministeriö kehottaa tarkistamaan kohdemaan maahantulosäännökset myös aina kohdemaan viranomaisten sivuilta.

Muuta olennaista maakohtaista turvallisuustietoa löytyy ulkoministeriön ylläpitämistä matkustustiedotteista.

Ulkoministeriö suosittelee kaikkia myös liikematkustustarkoituksessa matkustavia tekemään aina matkastaan matkustusilmoituksen osoitteessa matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).