Lehtomäki invigde Huhtamäkis fabrik - De ekonomiska relationerna mellan Vietnam och Finland blir tätare

Huhtamäki, vars verksamhet sedan 1991 har koncentrerats på förpackningar, har efter en lång tids planeringsskede öppnat en ny produktionsanläggning i Vietnams ekonomiska centrum, Ho Chi Minh-staden. Anläggningen kostade 20 miljoner euro och är ett tecken på att Vietnams ekonomi växer snabbt och att de vietnamesiska konsumenterna vill köpa sin mjölk och sin juice i hållbara förpackningar. Tack vare den ökande exporten har Huhtamäkis förpackningar en garanterad åtgång.

”Produkter av hög kvalitet är nyckeln till Finlands och Vietnams samarbete och ligger i båda länders intresse", sade utrikeshandelsminister Paula Lehtomäki vid invigningen av produktionsanläggningen i Vietnam den 8 maj.

”Denna produktionsanläggning är ett gott exempel på detta. Den ökar tillväxten inom Vietnams livsmedelsproduktion samtidigt som den ger vietnameserna en ökad livsmedelssäkerhet och arbetstillfällen.”

Huhtamäki är världens ledande företag inom förpackningsbranschen och det har haft en representation i Vietnam sedan år 2002. Anläggningen har kostat 20 miljoner euro och sysselsätter för närvarande 80 vietnameser. När anläggningen kommit upp i full produktion beräknas den ge arbete åt 300 personer.