Lausuntopyyntö: Kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvä lainsäädäntö -työryhmän mietintö

Lausunnot on toimitettava ulkoministeriöön 11. maaliskuuta 2016 mennessä.

Ulkoasiainministeriö asetti 25.3.2015 työryhmän valmistelemaan kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvää lainsäädäntöä valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisen kokouksen 26.1.2015 hyväksymän linjauksen mukaisesti.

Työryhmä luovutti mietinnön ulkoministeri Timo Soinille 12.2.2016. Työryhmä ehdottaa säädettäväksi lain päätöksenteosta kansainvälisen avun antamisessa ja pyytämisessä.

Ulkoministeriö pyytää jakelussa mainituilta (katso liite) 11.3.2016 mennessä lausuntoa kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvä lainsäädäntö -työryhmän mietinnöstä.

Palautetta ehdotuksista voivat antaa muutkin kuin ne, joille lausuntopyyntö on varsinaisesti lähetetty.

Lausunnot pyydetään toimittamaan sähköisessä muodossa osoitteisiin OIK-20@formin.fi ja kirjaamo.um@formin.fi.

Lisätietoja asiasta antaa yksikönpäällikkö, lainsäädäntöneuvos Kaija Suvanto, UM/EU- ja valtiosopimusoikeuden yksikkö, kaija.suvanto@formin.fi, p. 0295 351 159 ja ulkoasiainsihteeri Aki Kauppinen UM/EU- ja valtiosopimusoikeuden yksikkö, aki.kauppinen@formin.fi, p. 0295 351 881.

Esityksellä on välitön yhteys hallituksen esitykseen eduskunnalle sisäministeriön hallinnonalan kansainvälisen avun antamista ja vastaanottamista koskevan lainsäädännön tarkistamiseksi sekä hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi puolustusvoimista annetun lain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.

Kyseisillä esityksillä tarkennetaan kansainvälisen avun antamista ja vastaanottamista koskevaa toimialakohtaista lainsäädäntöä, muun muassa viranomaisten tehtävistä, toimivaltuuksista, voimakeinojen käytöstä ja henkilöstön asemasta.

Sisäministeriö ja puolustusministeriö pyytävät erikseen lausunnot edellä mainituista esityksistä.

kansainvälinen oikeus
turvallisuus