Förhandsröstningen utomlands i kommunalvalet har satt igång

Det är möjligt att rösta på förhand i kommunalvalet vid 125 finska ambassader, konsulat och deras verksamhetsställen utomlands. Det finns röstningsställen i 78 olika länder. Förhandsröstningen utomlands ordnas den 29 mars till den 1 april 2017.

Utrikesministeriet ansvarar för att ordna förhandsröstningen vid de finska ambassaderna, konsulaten och deras verksamhetsställen utomlands samt på finska fartyg som rör sig utanför Finlands gränser under perioden för förhandsröstning. I detta val ordnas röstning på 47 finländska fartyg. De finländska krishanteringstrupperna kan rösta på baserna i Libanon och Irak.

I kommunalvalet väljs ledamoter till kommunfullmäktige. Kommunalvalet förrättas vart fjärde år. I år infaller den egentliga valdagen söndagen den 9 april 2017.

Justitieministeriet, som är den högsta valmyndigheten i Finland, har det övergripande ansvaret för att genomföra valet. Information om alla röstningsställen finns på justitieministeriets webbplats vaalit.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.). Varje röstberättigad person får rösta på förhand vid de allmänna förhandsröstningsställena i hemlandet eller utomlands.

Röstningsställen utomlands(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sök röstningsställe på kartan(Linkki toiselle web-sivustolle.)

demokratia