Kehityspolitiikkaa journalisteille – haku auki syksyn 2020 Kehitysakatemiaan

Kehityspolitiikkaa journalisteille – haku auki syksyn 2020 Kehitysakatemiaan

Ulkoministeriö järjestää syksyllä 2020 journalisteille tarkoitetun kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön perehtymisohjelman. Syys-marraskuussa toteutettava Kehitysakatemia 2020 paneutuu ajankohtaiseen monenkeskiseen yhteistyöhön. Hakukierros on auki 29.5.–18.6.2020.

Journalisteille tarkoitettu kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön perehtymisohjelma Kehitysakatemia järjestetään tulevana syksynä 11. kerran. Ohjelman tavoitteena on syventää osallistujien tietoja globaaleista kehityskysymyksistä sekä Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön kokonaisuudesta.

Tällä kertaa erityispainotuksena on monenkeskinen yhteistyö ja se, miten kansainvälinen yhteisö vastaa koronapandemiaan.

Ohjelma koostuu kolmesta vajaan työpäivän mittaisesta seminaaripäivästä Helsingissä sekä 45 päivää kestävästä matkasta Geneveen, jossa on määrä perehtyä YK-järjestöistä esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n työhön. Genevessä päämajaansa pitävät myös muun muassa Kansainvälisen Punaisen Ristin liike sekä useat kaupan ja kehityksen erityisjärjestöt.

Seminaaripäivät järjestetään syys-lokakuussa ja matka lokakuun lopulla tai marraskuun alussa. Geneven-vierailu toteutetaan, mikäli koronatilanne sallii; aikataulu ja ohjelma tarkentuvat elokuussa.

Ohjelmaan valitaan 1012 toimittajaa, jotka työskentelevät eri medioille. Valinnan tekee ulkoministeriön viestintäosasto, osallistujavalinnoista ilmoitetaan hakijoille elokuun alkuun mennessä.

Kurssille valittavilta edellytetään osallistumista ohjelmaan kokonaisuudessaan. Ohjelman kielinä ovat suomi ja englanti.

Ohjelmaan haetaan täyttämällä hakemus sähköisesti torstaihin 18. kesäkuuta 2020 mennessä. Halutessasi voit vastata kysymyksiin myös ruotsin tai englannin kielellä – perehdytysohjelma toteutetaan pääosin suomeksi, Geneven-osuus edellyttää lisäksi englannin kielen hyvää taitoa.

Kehitysakatemian hakuohjeet (pdf)

Lisätietoja antaa tiedottaja Ruut Tolonen, puh. 050 324 5404, etunimi.sukunimi@formin.fi.