Kehityspoliittinen selvitys kansalaisyhteiskuntien vahvistamisesta julkaistu

Kansalaisyhteiskuntien vahvistaminen on tärkeä tavoite Suomen kehityspolitiikassa ja keino saavuttaa muita kehityspoliittisia tavoitteita.

Viime viikolla julkaistu kehityspoliittinen selvitys kansalaisyhteiskuntien vahvistamisesta Suomen kehityspolitiikassa ja -yhteistyössä (Finland’s action to strengthen civil societies) on osa ulkoministeriön rahoittamia ja Finnish University Partnership for International Development-verkoston (UniPID) hallinnoimia kehityspoliittisia selvityksiä. Raportin ovat laatineet Tiina Kontinen, Maria Palmusaari, Magdalena Pernthaler, Eija Ranta ja Anna Salmivaara.

Selvityksen julkaisutilaisuudessa ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston päällikkö Titta Maja-Luoto toi esiin huolen nykyisestä maailmanpoliittisesta kehityksestä, jossa kansalaisyhteiskunnan tilanteen heikkeneminen on jatkunut jo useita vuosia.

"Selvityksen konkreettiset suositukset tavoista, joiden avulla Suomi voi tehdä strategisempaa työtä kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi ovat todella tervetulleita", Maja-Luoto sanoi.

Jyväskylän yliopiston apulaisprofessori Tiina Kontinen ja Helsingin yliopiston akatemiatutkija Eija Ranta esittelivät tilausselvityksen lähtökohtia, työvaiheita, tuloksia ja suosituksia ulkoministeriölle.

Paneelikeskusteluun osallistuivat myös Fingo:n vaikuttamistyön johtaja Annika Launiala sekä ulkoministeriön kehityspolitiikan neuvonantaja Lotta Valtonen. Panelistit totesivat, että selvitys on hyvä lähtökohta jatkotyölle, joka tähtää kansalaisyhteiskuntien vahvistamiseen ja tilan edistämiseen kehityspolitiikassa systemaattisesti, tavoitteellisesti ja strategisesti.

Lue selvitys: Finland's action to strengthen civil societies(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kansalaisyhteiskunta edistää ihmisoikeuksia ja kestävää kehitystä

 

Lisätietoja