Kehitysministeri Skinnari osallistuu presidentti Niinistön vierailulle Etiopiaan

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön viralliselle vierailulle Etiopiaan 15.–16. lokakuuta 2019.

Ministeri Skinnari tapaa osana presidentin seuruetta Etiopian presidentti Sahle-Work Zewden, pääministeri Abiy Ahmedin sekä Afrikan unionin komission puheenjohtaja Moussa Faki Mahamatin.

Lisäksi ministeri Skinnari tapaa Etiopian valtionvarainministeri Ahmed Shiden. Tapaamisessa keskustellaan Suomen ja Etiopian pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta kehitysyhteistyöstä sekä kaupallisten suhteiden vahvistamisesta. Ministeri Skinnari puhuu myös teknologia ja korkeakoulutus –aiheisessa tilaisuudessa.

Suomen ja Etiopian väliset suhteet pohjautuvat hyviä tuloksia tuottaneeseen kehitysyhteistyöhön. Yhteistyötä tehdään opetus-, vesi- ja maataloussektoreilla. Etiopia on Suomen suurin kehitysyhteistyön kumppanimaa Afrikassa. Maiden välisiä suhteita pyritään monipuolistamaan poliittisia ja kaupallisia suhteita vahvistamalla. Etiopian talous on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista. Maassa on toimeenpantu merkittäviä poliittisia ja taloudellisia uudistuksia. Etiopia on myös tärkeä alueellinen toimija, joka on tuonut vakautta Afrikan sarveen.