Kauppapolitiikka: Mikrosiruille rakentuva maailma

Jos puolijohteiden saanti vaikeutuu, digitaalinen maailmamme halvaantuu. Kesäkuun Kauppapolitiikka-lehden teemana on puolijohteet ja geopolitiikka.


Öljyn kanssa voi pelata geopoliittista suurvaltapeliä, mutta mikrosirujen kaltaisten kriittisten komponenttien ja monitahoisten tuotantoketjujen kohdalla se on vaikeampaa. Kysymme tuoreessa lehdessä, miten on päädytty tilanteeseen, jossa 90 prosenttia kehittyneimmistä puolijohteista tuotetaan Taiwanissa?

Myös EU on herännyt puolijohteiden riippuvuussuhteisiin hitaasti, ja Eurooppa on jäänyt teknologiakisassa jälkeen. Onko kisa jo hävitty? Uudessa lehdessä kattava katsaus puolijohdetuotantoon ja geopolitiikkaan.

Lehdessä on asiaa siitä, miten nykyisen ja tulevan osaajapulan ratkaiseminen vaatii monenlaisia keinoja. Kerromme myös millaisia kaupanesteitä suomalaiset yritykset ovat kohdanneet viime aikoina ja siitä, miten tuontituotteiden valmistuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt kasvattavat meidän ilmastovaikutuksiamme.

Lähikuvassa-haastattelussa on paikallinen kosmopoliitti pormestari Juhana Vartiainen, joka puhuu Helsingin kasvusta ja kansainvälistymisestä.

Uudessa lehdessä mukana myös pakinoitsijamme Trade Shark!

Lue jutut verkossa tai tilaa lehti kotiin

Nämä ja muut jutut löydät jo Kauppapolitiikan verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Lehti on tilaajilla postilaatikossa 8.6.2023 alkaen. Lehden voit tilata maksutta(Linkki toiselle web-sivustolle.) kotiin!

Kauppapolitiikan löydät myös seuraavista sosiaalisen median kanavista:

Lisätietoa:

Kauppapolitiikka on ulkoministeriön julkaisema, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kansainvälisen kaupan aikakauslehti. ​