Kauppapolitiikka 90 vuotta: Nato avaa ovia

Joulukuun Kauppapolitiikka-lehden teemana on Nato, sen tarjoamat mahdollisuudet ja Suomen siirtyminen uuteen aikakauteen.

Nato-jäsenyyden on oletettu satavan suomalaisen teollisuuden laariin. Mahdollisuudet ovat lisääntyneet, mutta pikavoittoja ei ole odotettavissa. Samaan aikaan maailma varustautuu kiihtyvään tahtiin.

Joulukuun lehdessä juhlistamme myös 90-vuotiasta Kauppapolitiikkaa. Julkaisun pitkän historian aikana moni asia on muuttunut, mutta ulkomaankaupan merkitys on pysynyt. 25 miljoonan kananmunan vienti Isoon-Britanniaan oli merkittävä uutinen, kun Kauppapolitiikka-lehden ensivaiheessa ulkoasianministeriö alkoi julkaista ajankohtaisia Taloudellisia tiedoituksia.

 

Lähikuvassa tutustumme ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion avaraan maailmankarttaan hänen hakiessa lisää vientimarkkinoita suomalaisyrityksille. Lisäksi pureudumme valtiontukiin ja analysoimme, miten jotkut valtiontuet voivat olla jopa haitallisia taloudelle. 

Lue myös, miten tekoälyn nopea kehittyminen on luonut ennennäkemättömien mahdollisuuksien lisäksi erilaisia uhkia ja millaista sääntelyä asiaan tarvitaan. Uudessa lehdessä on asiaa myös ympäristövahinkojen puhdistamisesta sekä Hollannin markkinoilla olevasta mahdollisuuksien ikkunasta suomalaisyrityksille.

Lue jutut verkossa

Nämä ja muut jutut löydät jo Kauppapolitiikan verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.), uusin lehti postilaatikoissa 7.12.2023. Kauppapolitiikan löydät myös sosiaalisen median kanavista: