Civilsamhällets aktuella tillstånd tema för seminarium

Den 15 mars ordnar utrikesministeriet ett årligen återkommande seminarium i Finlandiahuset om det civila samhället. Tema för seminariet är civilsamhällets krympande utrymme och hur man kan påverka dess verksamhetsförutsättningar.

Förmiddagen går på engelska och då diskuteras civilsamhällets aktuella tillstånd globalt och särskilt i utvecklingsländer. Seminariets huvudtalare är utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakka och FN:s specialrapportör om mötes- och föreningsfriheten Maina Kiai.

Minister Toivakka svarar på frågor om civilsamhällets roll i utvecklingen som seminariedeltagarna skickat in på förhand. Man kan skicka in frågor till och med 29.2 till adressen KEO-30@formin.fi

Under eftermiddagen fokuserar seminariet på hur man kan stärka civilsamhället och dess verksamhetsförutsättningar i praktiken och diskussionen förs på finska.

Samtidigt informeras det om vårens ansökningsomgång för stöd till civilsamhällets och kommuners utvecklingsprojekt, som startar den 15 mars, och ansökningsomgången för stöd till kommunikation och global fostran som startar den 15 april.

Anmäl dig senast den 7 mars på adressen https://www.lyyti.in/Kansalaisyhteiskuntaseminaari_6841(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ytterligare information:

demokratia
kestävä kehitys