Attacken på Istanbuls flygplats: Troligtvis inga finländska offer

Utrikesministeriet och Finlands ambassad i Ankara aktiverade sin krisorganisation omedelbart efter att man fått uppgifter om terrorattacken på flygplatsen Atatürk i Istanbul på tisdagskvällen.

Enligt aktuella uppgifter har 36 personer mist livet och kring 150 skadats. Utrikesministeriet har inga uppgifter som tyder på att det skulle finnas finländare bland offren. Alla de finländare vars anhöriga har kontaktat utrikesministeriet har kunnat nås.

När attacken inträffade befann sig 188 finländare som hade gjort en reseanmälan i Istanbul. Till dem sändes ett meddelande där de uppmanades att tillsvidare undvika flygplatsen och att följa de lokala myndigheternas anvisningar. Finlands ambassad i Ankara informerar om händelserna på sin Facebooksida(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Säkerhetsläget i Turkiet utvärderas kontinuerligt tillsammans med de övriga nordiska länderna och EU-länderna. Utrikesministeriets resemeddelande om Turkiet uppmanar resenärer att undvika stora folksamlingar och demonstrationer samt att iaktta särskild försiktighet i storstäderna. I resemeddelandet konstateras att man inte kan utesluta risken för nya terrordåd.

Utrikesministeriet rekommenderar att alla som reser till Turkiet gör en reseanmälan(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) så att de kan kontaktas om det uppstår en krissituation.

turvallisuus