Infografiikka: Verotuksella kestävää kehitystä

Kehitysmaat menettävät joka vuosi valtavia määriä niille kuuluvia verotuloja. Maiden omat verotulot ovat kestävin tapa rahoittaa esimerkiksi kansalaisten terveys- ja koulutuspalvelut. Lue infografiikasta faktat kehitysmaiden verotuskyvystä ja Suomen veroalan kehitysyhteistyöstä.

Kehitysmaiden verotuskyvyn vahvistamisesta keskusteltiin tänään Veronpalautuksia kehitysmaille -seminaarissa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan ja International Centre for Tax and Development -tutkimuslaitoksen johtajan, professori Mick Mooren johdolla.

Keskustelussa pohdittiin keinoja kasvattaa kehitysmaiden verotuksen määrää ja etenkin sen laatua. Kehitysmaat tarvitsevat tukea rakentaakseen verojärjestelmiä, jotka toimivat avoimesti, ennustettavasti, luotettavasti ja puolueettomasti. Tämä on sekä maan kansalaisten että maassa toimivien yritysten etu. Verotuskyvyn vahvistaminen edellyttää monipuolisia toimia – avainasemassa ovat veroalan osaamisen kehittäminen sekä luotettava ja ajantasainen data.

Suomi tukee kehitysmaiden verotuskyvyn vahvistamista laajasti kansainvälisen yhteistyön ja kehitysyhteistyön keinoin.

Nora Klami

Ulkoministeriön kehitysviestintä

demokratia
kestävä kehitys