Personalen i siffror

Utrikesförvaltningens personalbokslut för år 2013 har färdigställts. Personalbokslutet är ett verktyg för beslutsfattande där man beskriver personalens situation på grundval av tillgängliga statistikuppgifter.   

Utrikesförvaltningens personalbokslut 2013 (PDF på finska) (avautuu uuteen ikkunaan)

I rapporten ingår bland annat uppgifter om personalens storlek och struktur, utbildning, disponeringen av arbetstid och mätare för välbefinnande på arbetsplatsen.

Personalbokslutets struktur bygger på insatsområdena i personalstrategin för 2010-2015. Dessa är ledning, fördelning av personalresurser, lönesystem som lämpar sig för arbetsrotation, analysering av karriärsystem och tryggande av kompetens i en förändringssituation. 

I rapporten för 2013 har som nytt moment även sammanfattats slutsatser av och utvecklingsområden för uppgifterna i personalbokslutet. I slutsatserna har man bland annat lyft fram kartläggningen av ledarpotential som ett lyckat projekt och utformningen av barometern för tillfredsställelse i arbetet till ett etablerat verktyg. Som föremål för utveckling räknar man till exempel upp planmässighet i chefs- och ledarutbildningen, linjedragningar kring åldersledning och jämlikhet i utrikesförvaltningen.

Utrikesförvaltningens personalbokslut 2013 (PDF på finska) (avautuu uuteen ikkunaan)

Rapporter 2013-2003 (på finska) 

  Työhyvinvointipuu (ulkoministeriö 2014)
Työhyvinvointipuu
kannen kuvio: Valtiokonttori