Harri Kämäräinen suurlähettilääksi Kööpenhaminaan ja sivuakkreditoinnit Liechtensteiniin sekä Bosnia ja Hertsegovinaan

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään torstaina 15. heinäkuuta uuden suurlähettilään Kööpenhaminaan ja sivuakkreditoinnit Liechtensteiniin sekä Bosnia ja Hertsegovinaan.

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Harri Kämäräisen Suomen Kööpenhaminan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2021 lukien.

Harri Kämäräinen. Kuva: Petri Krook

Kämäräinen siirtyy edustuston päällikön tehtävään Etelä-Aasian (Pakistan, Bhutan, Malediivit ja Sri Lanka) kiertävän suurlähettilään tehtävästä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2018.

Kämäräisen monipuolisen uran painopisteiksi ovat muodostuneet Itä-Eurooppa sekä Kaukasia. Kämäräinen toimi vuosina 2017-2018 johtavana asiantuntijana Eteläisen Aasian yksikössä. Suomen Teheranin -suurlähetystössä Kämäräinen työskenteli edustuston päällikkönä vuosina 2012-2017. Tätä ennen hän toimi yksikönpäällikkönä itäosastolla vuosina 2010-2012. Lisäksi Kämäräinen on työskennellyt muun muassa Suomen –pysyvässä Etyj- edustustossa sekä NATO-edustustossa. Vuosina 2003 – 2006 hän työskenteli EU:n Etelä-Kaukasian erityisedustajan avustajana Georgiassa, Armeniassa ja Azerbaidzhanissa.

Ulkoministeriön palvelukseen Kämäräinen on tullut vuonna 1987. Koulutukseltaan hän on diplomikielenkääntäjä (DKK).

Lisäksi, tasavallan presidentti määräsi Bernin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Valtteri Hirvosen, sivuakkreditoinnin Liechtensteiniin 1.9.2021 lukien sekä Zagrebin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Kalle Kankaanpään, sivuakkreditoinnin Bosnia ja Hertsegovinaan 15.7.2021 lukien.

 

Lisätietoja: lähetystöneuvos Nurminen Saija, puh. 029 535 0202

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.