Hallintouralle 15 uutta virkamiestä

Ulkoministeriön hallintouralle haki ennätykselliset 1 433 henkilöä. Hakemukset on nyt huolellisesti käsitelty moniportaisessa valintaprosessissa ja 15 uutta virkamiestä on saanut tiedon valinnastaan hallintouralle. Valittujen nimet voidaan julkistaa, kun turvaselvitykset ovat valmistuneet.

Suuresta hakijamäärästä johtuen valinta oli poikkeuksellisen vaikea. Näin kattavaan joukkoon sisältyy moninkertainen määrä koulutukseltaan ja kokemustaustaltaan periaatteessa sopivia henkilöitä. PD Personnel -yrityksen suorittamat haastattelut ja soveltuvuusarviot toimivat tärkeinä työkaluina ja lopullinen valinta tapahtui kokonaisvaltaisen harkinnan perusteella.

Hallintoura on tarkoitettu pitkäaikaiseksi, jopa koko työelämän mittaiseksi uraksi, jonka aikana henkilö toimii monipuolisissa hallinto-, kansalaispalvelu- ja assistentin tehtävissä ministeriössä Suomessa ja edustustoissamme ulkomailla. Uralla tarvitaan pitkäjänteisestä sitoutumista ja kehittymishalukuutta sekä sopeutumista joskus hyvinkin vaikeisiin olosuhteisiin ja paineen alla työskentelyyn.

Hallintouralle haku on viime vuosina järjestetty noin kahden vuoden välein. Jos olet kiinnostunut työskentelystä ulkoministeriössä, kannattaa seurata ulkoministeriön verkkosivuja formin.finland.fi sekä valtiolle.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)-palvelua.