Haku pohjoismaisille ilmastohankkeille avautui

Pohjoismainen kehitysrahasto on avannut viidennen hakukierroksen pohjoismaisille toimijoille suunnatusta ilmastorahastosta. Haku on auki 30.1.2015 asti, ja rahoitusta myönnetään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen kaupunkiympäristöissä. 

Pohjoismainen kehitysrahasto rahoittaa uudella hakukierroksella hankkeita ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi kaupunkiympäristössä. Kuva: Aleksandr Hunta/Shutterstock.com.

Nordic Climate Facility (NCF) on Pohjoismaisen kehitysrahaston instrumenteista suomalaisten toimijoiden kannalta erityisen kiinnostava ja saavutettava.

”Kannustamme suomalaisia toimijoita aktiivisuuteen. Aiemmilla hakukierroksilla hakemuksia on tullut Suomesta vähemmän kuin muista Pohjoismaista. Tällä hakukierroksella tähdätään hakijakunnan laajentamiseen. Kierros painottuu ilmastonmuutokseen sopeutumiseen”,  ohjelmasta vastaava Hannu Eerola Pohjoismaisesta kehitysrahastosta sanoo.

NCF:n ehtojen mukaan päähakijan tulee olla pohjoismainen. Tähtäimessä ovat innovatiiviset ratkaisut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen. Rahoituksen määrä liikkuu 250–500 000 euron vaiheilla tuettavaa hanketta kohden, ja hakijoilta edellytetään vähintään 20 prosentin omarahoitusta.

Pohjoismainen kehitysrahasto toimii kehitysyhteistyörahoituksella ja Pohjoismaiden myöntämän pääoman turvin. Suomen kannalta rahasto on yksi niistä väylistä, joiden kautta yksityisen sektorin osallistumista kehitysyhteistyöhön edistetään. Lisätietoja ja hakuohjeet rahaston kotisivuilta www.ndf.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Erja-Outi Heino.

ilmastonmuutokset