Ulkoministeriön järjestämä koulutusohjelma kansainvälisille toimittajille alkoi

Ulkoministeriön järjestämä koulutusohjelma kansainvälisille toimittajille alkoi

ThisisFINLAND:in Foreign Correspondents' Programme-koulutusohjelman alumniversio pidetään 10.-15.6.2019 ja se tuo Suomeen kymmenen aiemmin ohjelmaan osallistunutta toimittajaa ja media-ammattilaista. Tavoitteena on tarjota osallistujille päivitetty käsitys Suomesta.

FCP 2018 ryhmäkuva. Kuva: Nicolás Monteverde

Ulkoministeriön maakuvatyön kärkiohjelmalla FCP:llä on pitkät perinteet, jotka ulottuvat vuoteen 1990. Tuolloin joukko nuoria toimittajia saapui Suomeen tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin muutaman viikon ajaksi.

Ensimmäiset osallistujat tulivat Yhdysvalloista, mutta tämän jälkeen ohjelmaan on osallistunut nuoria toimittajia ympäri maailmaa, kun ohjelmaan on hakenut jo satoja toimittajia ja media-ammattilaisia. Koska FCP on jo ehtinyt kypsään ikään, ohjelmasta järjestetään jälleen alumniversio, johon osallistuu ohjelman alumneja tällä kertaa kymmenestä Euroopan maasta. ​

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi näkyy ohjelmassa

Ohjelma alkaa maanantaina 10.6. ja kestää lauantaihin 15.6. saakka. Ohjelman teemoina on muun muassa pian alkava Suomen EU-puheenjohtajuuskausi, Suomi maailman onnellisimpana maana, tiede, tutkimus, innovaatiot sekä Suomen kulttuurin erityispiirteet.

Liikumme aluksi pääkaupunkiseudulla, mutta matkaamme myös Ahvenanmaalle. Vaikka ohjelma on napakka, pyrimme tarjoamaan Suomesta mahdollisimman monipuolisen kuvan alumneille, jotta he saisivat runsaasti aineksia tulevia juttuja varten. Viikon aikana osallistujilla on myös mahdollisuuksia käydä tekemässä haastatteluja, joten odotamme innolla millaisia juttuja he matkalta kirjoittavat. ​

Osallistujia eri puolilta Eurooppaa

​Alumnimme edustavat monipuolisesti erilaisia mediataloja ja heidän tehtävänsä vaihtelevat toimittajista ulkomaankirjeenvaihtajiin ja uutispäällikköihin. Joukkoon mahtuu myös dokumentaristina työskennellyt alumni!

Osallistujat kirjoittavat FCP:n blogiin tuntemuksistaan Suomeen paluuta kohtaan ennen ohjelmaa ja ohjelman jälkeen lopputunnelmista. Alumnien blogikirjoituksista paistaa se syvä vaikutus, jonka Suomi on heihin aikoinaan jättänyt. Toivomme, että tämä jälleennäkeminen tuo heille uusia näkökulmia Suomesta. Mielenkiintoista on myös seurata, miten Suomi on muuttunut, heidän näkökulmastaan, sitten viime näkemän. 

Osallistujia tulee tällä kertaa: Sloveniasta, Portugalista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ranskasta, Romaniasta, Belgiasta, Tšekistä, Saksasta, Kroatiasta ja Liettuasta. 

Ohjelman toteutuminen on tiivistä ja kiitollista yhteistyötä siihen osallistuvien maiden edustustojen ja ulkoministeriön viestintäosaston välillä. Seuratkaa ohjelman kulkua FCP:n nettisivuilta ja somesta!

 

Lisää osallistujista ja ohjelmasta FCP:n nettisivuilta ja Facebook-sivuilta.