EU:n itäisen kumppanuuden mediatapahtuma Helsingissä

Ulkoministeriö järjestää Euroopan komission kanssa EU:n itäisten kumppanimaiden joukkoviestintää koskevan tapahtuman Stronger Together – Eastern Partnership Media Conference Helsingissä 11.–12. joulukuuta osana Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa. Tapahtuman tavoitteena on tukea EU:n itäisen kumppanuuden politiikkaa sekä kumppanimaiden uudistuksia, kansalaisyhteiskuntaa ja yhteiskuntien kestokykyä.

Tapahtumaan osallistuu toimittajia, bloggaajia ja muita nuoria mielipidevaikuttajia Armeniasta, Azerbaidžanista, Georgiasta, Moldovasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Suomesta. Tarkoituksena on tutustuttaa osallistujia toistensa mediamaisemiin ja jakaa toimivia käytäntöjä. Keskeinen aihe on riippumattomien tiedotusvälineiden kohtaamat haasteet nykyisessä viestintäympäristössä. Tapahtuma on valmisteltu yhteistyössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelman kanssa. Ulkoministeriön kumppaneita tapahtumassa ovat lisäksi Helsingin Sanomat ja Yle.

Tapahtumassa puhuu ulkoministeri Pekka Haavisto. Muita esiintyjiä ovat muun muassa Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi, kansainvälisesti tunnettu faktantarkistuksen asiantuntija Jevhen Fedtšenko, digitaalisen MustRead-julkaisun päätoimittaja Anne Moilanen ja toimittajien digitaalisen turvallisuuden asiantuntija, tanskalainen Freja Wedenborg. Tilaisuuden juontavat Ylen toimittajat Helmiina Suhonen ja Robert Sundman.