Edustuston päällikkö Bagdadiin, sivuakkreditointeja sekä Suomen edustaja Bahamalle

Tasavallan presidentti on esittelyssään 6. syyskuuta määrännyt edustuston päällikön Bagdadiin, sivuakkreditointeja sekä valtuutuksen kiertävälle suurlähettiläälle.

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 6. syyskuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Vesa Häkkisen Bagdadin suurlähetystön päällikön tehtävään. Häkkinen aloittaa tehtävässä 15.11.2019.

Häkkinen siirtyy tehtävään ajankohtaisviestinnän yksikönpäällikön paikalta. Tätä ennen hän on toiminut kakkosvirkamiehenä Varsovan-edustustossa. Ulkoministeriössä ollessaan hän on työskennellyt myös muun muassa maahantuloasioiden parissa. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen Tukholman-suurlähetystössä ja Pietarin-pääkonsulaatissa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Ministeriön palvelukseen Häkkinen on tullut vuonna 1999.

Vesa Häkkinen. Kuva: Kimmo Räisänen/UM

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Abu Dhabin suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Marianne Nissilän Bahrainiin ja Qatariin, Bukarestin suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Marjut Akolan Moldovaan sekä Méxicon suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Päivi Pohjanheimon Costa Ricaan.

Tasavallan presidentti myös valtuutti ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään tehtävään (Karibian alue) määrätyn suurlähettiläs Pertti Ikosen toimimaan Suomen edustajana Bahamalla.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 029 5351413. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi