Diplomaattiuran ja hallintouran koulutusohjelmien haku avoinna

Ulkoministeriö rekrytoi jälleen uusia virkahenkilöitä diplomaattiuralle tähtäävään kansainvälisten asioiden Kavaku-koulutusohjelmaan sekä hallintouran tehtäviin valmentavaan Halku-koulutusohjelmaan. Haut ovat avoinna Valtiolle.fi:ssä 23. kesäkuuta 2022 asti, ja koulutusohjelmat alkavat 13. maaliskuuta 2023.

Kolme hymyilevää ulkoasiainhallinnon työntekijää kannattelevat isoa valkoista kylttiä, jossa on hopeanvärinen ulkoministeriön leijonalogo.
Hae ohjelmiin Valtiolle.fi:ssä 23. kesäkuuta 2022 mennessä. Kuva: UM

Kansainvälisten asioiden koulutusohjelma Kavaku valmentaa ministeriön virkatehtäviin ja sisältää koulutusta ulkoministeriön koko toimialalle sekä harjoittelua ulkoministeriössä ja ulkomaanedustuistoissa. Koulutusohjelma tarjoaa valmiudet toimia ulkoasianhallinnon ja Suomen edustajana kotimaassa ja maailmalla.

Ohjelmaan on tarkoitus valita arviolta 20 henkilöä, jotka nimetään määräaikaiseen avustajan virkasuhteeseen ajalle 13. kesäkuuta 2023–31. tammikuuta 2025. Tavoitteena on nimittää ohjelman hyväksytysti suorittaneet avustajat vakinaiseen virkaan ulkoasiainsihteereiksi noin puolentoista vuoden palveluksen jälkeen.

Ulkoasiainsihteerin virka kuuluu ulkoministeriön diplomaattiuraan, joka perustuu tehtäväkiertoon.

Hallintouran Halku-koulutusohjelman tavoitteena on valmentaa hallinnollisiin tehtäviin ulkoministeriössä sekä ulkomaanedustustoissa. Koulutusohjelma perehdyttää esim. ulkoministeriön hallinto-, konsuli- ja maahantulolupa-asioiden tehtäviin. Ohjelma sisältää harjoittelua ulkoministeriössä ja Suomen ulkomaanedustustoissa.

Ohjelmaan on tarkoitus valita noin 25 henkilöä, jotka nimetään määräaikaiseen avustavan toimistosihteerin virkasuhteeseen ajalle 13. maaliskuuta 2023–12. syyskuuta 2024, jonka jälkeen tavoitteena on nimittää ohjelman hyväksytysti suorittaneet henkilöt vakinaiseen toimistosihteerin virkaan.

Virka kuuluu ulkoministeriön hallintouraan, joka perustuu tehtäväkiertoon. Hallintouran tehtäviin kuuluvat muun muassa assistenttitehtävät, maahantulo- ja konsulipalvelutehtävät sekä talous-, tieto-, henkilöstö- ja kiinteistöhallintotehtävät.

Hae Halkulle ja Kavakulle sähköisesti valtiolle.fi-sivustolla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Halkun valintaprosessi sisältää mm. haastatteluita ja soveltuvuusarvioinnin, Kavakun valintaprosessiin kuuluu haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin lisäksi mm. aineisto- ja kielikokeita.