Delegaatiovierailu Ruandaan vahvistaa Suomen ja Ruandan kaupallis-poliittisia suhteita

Alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti ja Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola vierailevat Kigalissa 28.5.-1.6.2022 yritysvaltuuskunnan kanssa.

Alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahden ja pääjohtaja Nina Kopolan vierailu jatkaa Suomen ja Ruandan välisen monipuolisen yhteistyön tiivistämistä. Vierailun ohjelma painottuu kaupallis-poliittisen yhteistyön vahvistamiseen ministeritapaamisten kautta. Vierailun aikana myös vietetään Suomen uuden Ruandan -kunniakonsulaatin avajaisia.

Kaupan puolella molemmilla mailla on paljon tarjontaa ja kiinnostavia uusia avauksia. Suomalaisen osaamisen ja innovatiivisten ratkaisujen kysyntä on kasvussa Ruandassa, ja vastaavasti Ruandassa on paljon kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

”Suomen hallituksen Afrikka-strategiassa painotetaan mantereen ja maiden kasvavaa merkitystä globaalissa politiikassa, taloudessa ja kaupassa. Rauhan ja turvallisuuden, tasa-arvon ja koulutuksen lisäksi strategiassa on vahva painopiste kauppasuhteissa, ilmastonmuutoksen torjunnassa, vihreässä siirtymässä ja digitalisaatiossa. Esimerkiksi kiertotalous ja puhdas energia tarjoavat useita mahdollisuuksia kumppanuuksiin. Kahden viime vuoden aikana Ruanda ja Suomi ovat ottaneet useita askeleita maiden välisten suhteiden syventämiseksi”, alivaltiosihteeri Vaskunlahti sanoo.

Vierailun yksi päämäärä on myös edistää eri sektoreita edustavien suomalaisyritysten vientiä Ruandaan. Ohjelma sisältää ministeriö- ja yritysvierailuja, yritysseminaarin sekä verkostoitumismahdollisuuksia Ruandan merkittävien toimijoiden kanssa. Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola luotsaa tätä Team Finland -vierailua.

”Haluamme lujittaa kauppasuhteitamme, vahvistaa Ruandan ja Suomen välistä yhteistyötä ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Olen iloinen, että vierailulle osallistuu yrityksiä, joilla on mielenkiintoista tarjoamaa Ruandan sekä Afrikan markkinoille laajemmin. On tärkeää, että suomalaiset innovaatiot jatkavat matkaansa vientimarkkinoille ja euroiksi Suomen bruttokansantuotteessa”, Kopola toteaa.

Business Finlandin yritysvaltuuskuntaan kuuluu seitsemän suomalaista yritystä ja instituuttia: Nokia Oyj, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Suomen Ilmatieteen laitos, Tana Oy, Vaisala Oyj, VAMED Health Projects Finland Oy ja Vumos Oy.