Centrum Balticum ja ulkoministeriö yhteistyöhön EU:n Itämeri-strategian tunnettavuuden parantamiseksi

Centrum Balticum ja ulkoministeriö yhteistyöhön EU:n Itämeri-strategian tunnettavuuden parantamiseksi

Centrum Balticum ja ulkoasiainministeriö käynnistävät yhteistyön Euroopan unionin Itämeren alueen strategian tunnettavuuden ja sidosryhmätyön lisäämiseksi Suomessa. Yhteistyösopimus allekirjoitetaan Centrum Balticumin järjestämässä Itämeri-foorumissa 2.6.2014 Turussa.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb pitää tärkeänä, että Suomessa panostetaan Itämeren alueen kysymysten esiin nostamiseen, yhteistyöverkostojen vahvistamiseen ja siihen, että tietoa EU:n Itämeri-strategiasta on helposti saatavilla suomenkielellä.

”Euroopan unionin Itämeren alueen strategia on avain jäsenmaiden yhteistyön kehittämiseksi. Se ei saa muodostua raja-aidaksi, vaan strategian on vedettävä vahvemmin kaikki Itämeren rantavaltiot mukaan yhteistyöhön. Nyt jos koskaan tarvitsemme Itämeren alueella uutta aktiivista verkottumista ja kasvua hakevaa strategiaa. Centrum Balticumin käynnistämänä työ on sekä tärkeää että tarpeellista”, ministeri Stubb sanoo.

Itämeren alueen asiantuntijat saapuvat seitsemänteen kansalliseen Itämeri-foorumiin

Centrum Balticum järjestää seitsemännen kansallisen Itämeri-foorumin Turussa, Åbo Akademin Arkenilla maanantaina 2.6.2014. Itämeri-foorumi on osa Turun Itämeri-päiviä. Foorumiin on ilmoittautunut lähes 250 eri alan asiantuntijaa.

Itämeri-foorumin teemana on kolme alueen keskeistä strategiaa. EU:n Itämeri-strategian lisäksi keskitytään Luoteis-Venäjän ja Arktisen kysymyksiin. Foorumi käynnistyy kuudella teemaryhmällä klo 13.30, joita seuraa klo 16.00 alkava seminaari. Juhlapuheen seminaarissa käyttää arkkipiispa Kari Mäkinen.

Itämeri-foorumin teemaryhmien aiheina ovat tänä vuonna muun muassa EU:n uusi rahoitusohjelmakausi, Kestävä ja vastuullinen tulevaisuus sekä Itämeren ympäristö. Seminaarin avauspuheenvuoron käyttää Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell. Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuorot kolmesta strategiasta sekä paneelikeskustelu teemaryhmistä, jonka puheenjohtajana toimii Anna Sorainen Ground viestintätoimistosta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Itämeri-foorumia.

Paikalle saapuvia toimittajia pyydetään ilmoittautumaan ennen Itämeri-foorumin alkua

Itämeri-foorumin ohjelma, puhujaesittelyt ja lisätietoa teemaryhmistä löytyvät osoitteesta

Lisätietoja antaa kehitysjohtaja Hanna Ekman, puh. 0400 809 822.