Ahtisaari-päivien ajaksi välirauha Angry Birds -maailmaan

Viisi vuotta jatkuneen konfliktin jälkeen Angry Birds -maailmassa on saavutettu välirauha vihaisten lintujen ja possujen välille. Rauha saavutettiin Martti Ahtisaaren sitkeiden neuvottelujen ansiosta, ja se kestää Ahtisaari-päivien ajan 11.–13.11.2014.

”Olen ikuinen optimisti ja uskon että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa”, sanoo presidentti Martti Ahtisaari.

”Mitä yritämme saavuttaa? Sovinnon, ihmisoikeudet kaikille, toimivan terveydenhuollon, totuuden, sovinnon ja tasa-arvoisen yhteiskunnan”, hänlisää.

CMI ja Rovio haluavat tällä yhteistyöllä tuoda huomiota konfliktien ratkaisun ja rauhanvälityksen tärkeydelle. Maailmassa 1,5 miljardia ihmistä, eli joka viides maapallon asukas, elää konfliktialueella tai kärsii sodan uhasta.

Ahtisaari-päivät

Ahtisaari-päiviä vietetään vuosittain marraskuussa aina Martin päivän (10.11.) tienoilla. Ahtisaari-päivät koostuvat aina kolmesta osasta, joita ovat kouluissa järjestettävät tilaisuudet, yleisötapahtuma sekä kansainvälisten asiantuntijoiden kokoontuminen.

Presidentti Martti Ahtisaari sekä neuvotteluosapuolet, lintu ja possu.
Presidentti Martti Ahtisaari sekä neuvotteluosapuolet, lintu ja possu.

Ahtisaari-päivät näkyvät myös somessa. Eniten tietoa löytyy tapahtumien verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jossa on myös kouluille oma osio. Sieltä löytyy ladattavia harjoituksia ja tehtäviä sisältävä koulupaketti, Kurkumin rauhanneuvottelut -peli, rauhanrakentaja-verkkopeli sekä muuta materiaalia.

Nettisivujen rinnalla Facebook-sivu(Linkki toiselle web-sivustolle.) tarjoaa ajankohtaista tietoa Ahtisaari-päivien aikaan. Tarkemmat tiedot löytyy Rovion tiedotteesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Myös ulkoministeriön kanavilla välitetään Ahtisaari-päivien viestiä. Twitterissä tunniste on #ahtisaaripaivat.