Naisten osallistumisen edistäminen YK:n rauhanoperaatioissa

Ulkoministeriö ja Kanadan suurlähetystö järjestävät YK:n naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman sekä YK75-juhlavuoden päätteeksi yhteistyössä webinaarin "Advancing meaningful participation of uniformed women in UN peace operations" 17.12.2020 klo 17-18:30.

Suomi ja Kanada haluavat yhdessä edistää ja kehittää naisrauhanturvaajien työtä Elsie-aloitteen(Linkki toiselle verkkosivustolle) sekä muiden naisrauhanturvaajien ammatillista uraa tukevien hankkeiden merkeissä.

Tilaisuuden avaa Kanadan suurlähettiläs Jason Tolland.  Lisäksi kuullaan puheenvuorot ulkoministeriön poliittisten asioiden alivaltiosihteeri Kai Sauerilta, Kanadan ulkoministeriön edustajalta Gwyn Kutzilta (Director General of Peace & Stabilization Operations Program) ja Kanadan asevoimien (Canadian Armed Forces) prikaatikenraali Lise Bourgonilta. YK:n näkökulmaa keskusteluun on tuomassa Päivi Kannisto, joka johtaa rauhaa ja turvallisuutta koskevia kysymyksiä UN Womenilla. Konkreettisia kenttätason kokemuksia on jakamassa entinen rauhanturvaaja Eevi Pöntinen. Tilaisuuden moderaattorina toimii Kanadan naiset, rauha ja turvallisuus -verkoston koordinaattori Beth Woroniuk, joka tuo keskusteluun tärkeää kansalaisyhteiskunnan näkökulmaa.

Keskustelulle on varattu runsaasti aikaa, ja yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä etukäteen tai tilaisuuden aikana. Lisätietoa tilaisuuden sisällöstä löytyy kutsussa (pdf).

Webinaariin voi ilmoittautua 15.12.2020 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/womenpeacesecurity(Linkki toiselle verkkosivustolle). Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla englannin kielellä.

Tervetuloa mukaan!

 

Kutsu: Advancing meaningful participation of uniformed women in UN peace operations (englanniksi)